Gazetecilerin saçının kazınmasına tepki büyüdü! Genel Yayın Yönetmeni saçını kesti

Yayın tarihi: 2 Ekim 2023 Pazartesi 4:23 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2023 Pazartesi 4:27 pm

Gazeteciler Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı’nın Sincan Cezaevi’nde saçlarının kazınması tepkilere dönüşürken, uygulamaya karşı sosyal medyada protesto kampanyası başladı. Tamgatürk isimli haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Semir Yapıcı, saçlarını kazıyarak o anların videosunu sosyal medyada yayınladı. Protesto kısa süre içinde diğer kullanıcıların da desteğiyle kampanyaya dönüştü.

Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Muhbir isimli sosyal medya hesabının yöneticisi Süha Çardaklı’nın Sincan Cezaevi’nde saçlarının kazınmasına tepki büyüyor.

Gazetecilere yönelik bu uygulamaya bir tepki de Tamga Türk Genel Yayın Yönetmeni Semir Yapıcı’dan geldi. Yapıcı, saçlarını kazıyarak Çolak ve Çardaklı’ya yönelik uygulamayı protesto etti.

Yapıcı’nın ardından bazı sosyal medya kullanıcıları da saçlarını kazıtarak Çolak ve Çardaklı’ya destek açıklaması yaptı.

Batuhan Çolak’ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

NE OLMUŞTU?

Gazeteciler Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı, sosyal medya hesaplarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçunu işledikleri iddiasıyla tutuklanmıştı.

Avukatı Ömer Furkan Dağ, Sincan Cezaevi’nde Çolak ve Çardaklı’nın saçlarının kazındığını açıklamıştı. Açıklama sosyal medyada tepkilere neden olurken, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, konuyu Meclis gündemine taşıyacağını duyurdu.