Atatürk’ün evinde restorasyon rezaleti

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2019 Çarşamba 8:12 am - Güncelleme: 31 Temmuz 2019 Çarşamba 10:28 am

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te bulunan evinde gerçekleştirilen restorasyona “Evin orijinal hali gitti, yerine ucube bir şey çıktı” diyerek tepki gösterdi.

Türkiye’nin kurucu cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ve çocukluk yıllarının bir kısmını geçirdiği Selanik’teki evinde restorasyon yapıldı.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre evi ziyaret eden ve söz konusu restorasyonu yorumlayan İYİ Partili Türkkan, “Evi ziyaret eden herkes hayal kırıklığına uğruyor. Orjinal hali gitmiş, yerine ucube bir şey çıkmış. Kullanılan eşyaları görün acırsınız. Sarı, kırmızı, lacivert puflar, alüminyum merdiven trabzanı ve bir sürü daha tuhaflıklar var” dedi.

Türkkan şunları söyledi:

‘İLK RESTORASYON DA SORUNLUYDU’

“Atatürk’ün doğduğu ev sanki bir ‘Pul Müzesi’ olmuş. Bazı eşyalar alınıp Türkiye’ye getirilmiş. Bunlar derhal geri taşınmalı ve ev eski haline getirilip, tarihi dokuya uygun olarak restore edilmeli. Renkli pufların salonda ne işi var? Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ev bu görüntüden kurtarılmalı.”