İYİ Partili Dervişoğlu: Yine bir gece yarısı operasyonu

Yayın tarihi: 2 Aralık 2021 Perşembe 4:21 pm - Güncelleme: 2 Aralık 2021 Perşembe 4:23 pm

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Dervişoğlu Lütfi Elvan’ın istifasını da değinen Dervişoğlu “Türk Milleti Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı görevinden affetmeye hazır ve nazırdır.” dedi.

TBMM’de konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Türkiye ekonomisi ve Hazine Bakanlığı’ndaki görev değişikliğini eleştirdi. Türkiye’nin ne bu iktidarı ne de onun bu ucube sistemini taşıyacak gücü kalmamıştır diyen Dervişoğlu, “Bu iktidarın artık koltukları boşaltma zamanı gelmiştir.” dedi.

“LÜTFEN ARTIK SUSUNUZ”

Türk lirasının her geçen gün değer kaybettiğine dikkat çeken Dervişoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı konuşmaya başladığınızda ettiğiniz her söz bir zamanlar bayrak gibidir dediğiniz paramızı pul ediyor. Lütfen artık susunuz. Siz konuştukça döviz lobisi bayram ediyor. Siz konuştukça rantçılar faizciler bayram ediyor. Siz konuştukça dış güçler dediğiniz para babaları ve baronları servetlerine servet katıyorlar. Ama siz konuştukça milletimiz kan ağlamaya, fakirleşmeye; esnafımızı kepenk kapatmaya, çalışanlarımız ay sonu nasıl gelir diye hesap yapmaya devam ediyor. ‘Serbest kura geçtik’ diyorsunuz. Ardından Merkez Bankası’nın kıt bütçesiyle dövize müdahale ediyorsunuz. Hangisi doğru Sayın Cumhurbaşkanı. ’19 yıldır bugünleri bekledim, bu bizim ekonomideki tercihimizdir’ diyorsunuz ardından milletin gözünün içine baka baka ‘bütün bunlar dış güçlerin saldırısıdır’ diyorsunuz. Hangisi doğru Sayın Cumhurbaşkanı?” dedi.

“YİNE BİR GECE YARISI OPERASYONU”

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın istifasına ilişkin Dervişoğlu, şunları söyledi:

“Yine bir gece yarısı operasyonu ile karşı karşıya kaldık. Yanlış kararlara ve uygulamalara karşı durarak istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın görevinden affedildiğine dair kararname, gece yarısı yayınlandı ve yeni bir atama yapıldı. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır ki, sorumlu insanların şerefi ile istifa etmesine dahi izin vermiyor ve af dilenme ya da affedilme olarak tanımlanıyor. Bu utanç verici bir durumdur.”

-Yakın takvim içinde üç Hazine ve Maliye Bakanı, dört Merkez Bankası Başkanı, üç Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, iki Varlık Fonu Genel Müdürü değişikliği yapılmıştır. Yaşanan bu değişiklikler göstermektedir ki, hükümetin ekonomi yönetimi artık aklını kaybetmiştir. Her alanda attığı hesapsız ve maceraperest adımlarla ülkemizin başına bela olan bu iktidar, ekonomi ilminin ve sosyolojik hayatın gerçekleri ile bağdaşmayan yeni bir model dayatması yapmaya kararlıdır.

-Anlaşılan o dur ki bu iktidar gitmeden artık bu büyük millet huzur bulamayacaktır. Bakan ve bürokrat değişiklikleri ve gece yarısı kararnameleri çözüm değildir. Gerçek çözüm hemen seçimdir. Büyük Türk Milleti Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı görevinden affetmeye hazır ve nazırdır.”

Dış basında ‘Lütfi Elvan’ yankısı

Lütfi Elvan görevden alındı, yeni Maliye Bakanı Nebati’nin albümünden FETÖ çıktı