İYİ Partili Çıray’dan Kılıçdaroğlu açıklaması: Bu sefer cumhurbaşkanı adayı

Yayın tarihi: 7 Aralık 2020 Pazartesi 9:55 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2020 Pazartesi 9:55 pm

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın ardından “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu defa cumhurbaşkanı adayı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşma yankılarını sürdürürken İYİ Parti’den de ilk açıklama geldi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kılıçdaroğlu’nun ‘cumhurbaşkanı adaylığı sinyali’ne ilişkin Twitter hesabından paylaşım yaptı. Çıray, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bütçe konuşmasının satır aralarına ve konuşmanın coşkusuna baktığımızda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bu defa cumhurbaşkanı adayı.”

NE OLMUŞTU?

2021 Bütçe Görüşmeleri Kanun Teklifi’ne ilişkin konuşmasının büyük bir bölümünde iktidarı eleştiren CHP lideri, Kendisine “Aday ol” diyen AKP milletvekillerine, “Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri ‘adaylık sinyali’ olarak yorumlandı.

Geçtiğimiz günlerde de CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin de “CHP’nin adayı olmaz olur mu, elbette CHP’nin cumhurbaşkanı adayı var. Ama adayınızı bugünden ilan etmeye kalkarsanız Millet İttifakı dışında dahil olabilecek birçok siyasi partinin de önünü kesersiniz. Yoksa CHP’nin cumhurbaşkanı adayı hazır. Buna emin olun” demişti.