İYİ Parti’den istifa eden 62 üye MHP’ye katıldı

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2023 Perşembe 12:42 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2023 Perşembe 12:42 pm

Ankara Mamak’ta, eski İYİ Parti Mamak İlçe Başkanı Mehmet Vural yönetimi ve mahalle temsilcileri partisinden istifa ederek toplu şekilde MHP‘ye katıldı.

İYİ Parti Mamak İlçe Teşkilatı’ndan ayrılan 62 üye, MHP’ye geçti. MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, eski İYİ Parti Mamak İlçe Başkanı Mehmet Vural, İYİ Parti’den MHP’ye geçen yeni üyeler ve çok sayıda MHP’li katıldı. Yeni üyeler için Mamak’taki bir düğün salonunda rozet takma töreni düzenlendi.

MHP Ankara İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Genel Başkanımız Sn. Devlet BAHÇELİ Bey’in İP’e çağrısı Ankara’da yanıt buldu” denildi. İYİ Parti’den MHP’ye geçen Mehmet Vural’ın afişinde, “Çağrıya kulak verdik, birliği görev bildik. Sizinleyiz liderim” ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti’ye yaklaşan yerel seçimler için çağrı yaparak “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli’nin çağrısı, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’in Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat’a ilettiği notla kamuoyuna açıklanmıştı.

Fırat, CNN Türk’teki programında Özdemir’in mesajını şu sözlerle aktarmıştı: “Sayın Genel Başkanımız, 1 Ağustos 2019 tarihinde Twitter üzerinden bir mesaj yayınlamış ve geçmişte MHP’de yer alıp daha sonra İYİ Parti bünyesine geçem isimlere bir çağrıda bulunmuştu. Yine Sayın Genel Başkan’ımız sizlere hürmetlerini sunarak İYİ Parti’ye yeni bir çağrı iletiyor ve saygıdeğer kamuoyuyla paylaşıyorlar: ‘Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına.’

İYİ Partili Akalın’ın ‘yeni yol arkadaşlığı’ çağrısına MHP’den yanıt gecikmedi

İYİ Parti İstanbul-Ankara kararını açıkladı