İYİ Partili Akalın’ın ‘yeni yol arkadaşlığı’ çağrısına MHP’den yanıt gecikmedi

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2023 Pazartesi 1:11 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2023 Pazartesi 1:11 pm

Türk milliyetçilerinin iktidarı ise ancak yeni bir ‘Türk Çağı’nı başlatacağımız, üçüncü yolu açmaktan geçmektedir” diyerek MHP Lideri Bahçeli’ye çağrı yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın’a yanıt Semih Yalçın’dan geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin İYİ Partiye yaptığı komşuluk çağrısının ardından İYİ Partili Mehmet Tolga Akalın’dan yanıt gelmişti. Yaptığı açıklamada “Komşuluk yetmez, yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var” diyen Akalın, “Türk milliyetçilerinin iktidarı ise ancak yeni bir ‘Türk Çağı’nı başlatacağımız, üçüncü yolu açmaktan geçmektedir” ifadelerini kullanmıştı.

“MİLLİYETÇİLİK ÜÇÜNCÜ YOL OLARAK GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILMAKTADIR”

Akalın’ın sözlerine MHP cephesinden yanıt geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, açıklamasında, “Son seçimlerde seçmen kitlesinin genel temayülü analiz edildiğinde ortaya çıkmıştır ki Türk milliyetçiliği ülküsü; açıktan bölücülük yapanlar hariç olmak üzere, bütün siyasi partilerin yönelimini, bütün kesimlerin rengini ve eğilimini tayin etmektedir. Yalnız Türkiye’de değil, dünyada da giderek yükselen bir değer konumundaki milliyetçilik; Türkiye’nin iç dinamikleri kadar, uluslararası ilişkiler bağlamındaki bölgesel ve küresel hamlelerine de istikamet vermektedir” dedi.

“Türkiye’de öteden beri politik gündemin belirleyici ve sürükleyici unsuru olarak öne çıkan milliyetçilik, şu sıralarda, içine düştükleri siyaset çıkmazında bocalayan kimi çevrelerce 3. yol olarak gösterilmeye çalışılmaktadır” sözleriye İYİ Parti’ye göndermede bulunan Yalçın şöyle devam etti:

“BEYHUDE GAYRETLER…”

Şapkadan tavşan çıkarmaya benzeyen bu beyhude gayretlerin arkasında, Türk milliyetçiliği davasının tartışmasız yegâne temsilcisi mevkiindeki MHP’nin siyasetteki itibar, ağırlık ve etkisini görmezden gelen ümitsiz ve kör bir inadın varlığı saklanmaktadır. Türk milliyetçiliği davasının 54 yıllık alemdarı ve bu davaya gönül verenlerin yuvası olan MHP’yi yok sayarak -milliyetçilik üzerinden- 3. bir siyasi yol inşa etmeye çabalamak, -deniz üzerinde yürümekten farksızdır.”
“İçinde MHP’nin yer almadığı bir siyasi eksende Türk milliyetçiliği davası gütmek, kurusıkı tabancayla hedefe ateş etmeye benzeyecektir” diyen Yalçın, “Üstelik Türk milliyetçiliği ülküsü, Cumhuriyet’in kuruluşundan beri Türkiye’de siyasetin temel eksenidir. Bu itibarla da milliyetçilik; ülkemizin birlik ve bütünlüğü, milletimizin bekası uğrunda siyaset edenler için üçüncü değil, başından beri birinci yoldur. Bu gerçeklerin ışığında MHP; Türk milliyetçiliği davasının dominant aktörü olarak milletimize hizmet yolunda siyasi mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin çağrısına İYİ Partili Akalın’dan yanıt: Komşuluk yetmez, yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var