İYİ Parti’den AKP’ye geçen belediye başkanı aday gösterilmedi

Yayın tarihi: 4 Şubat 2024 Pazar 6:30 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2024 Pazar 7:22 pm

Millet İttifakı’nın oylarıyla İYİ Parti’den Nazilli Belediye Başkanı seçildikten sonra genel seçimler öncesinde AKP’ye katılan Kürşat Engin Özcan, bir sonraki dönemde partisi tarafından aday gösterilmedi. AKP, Özcan’ın yerine daha önce ilçede 3 dönem belediye başkanlığı yapmış olan Esat Ergüler’i aday gösterdi.

Millet İttifakı’nın oylarıyla İYİ Parti’den Nazilli Belediye Başkanı seçilen Kürşat Engin Özcan, daha sonra partisinden istifa ederek AKP’ye katıldı. AKP, 31 Mart yerel seçimlerinde Özcan’ı aday göstermedi. Özcan’ın yerine daha önce ilçede 3 dönem belediye başkanlığı yapmış olan Esat Ergüler aday gösterildi.

AKP’nin adayını açıklamasının ardından yerel basına konuşan Özcan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle ilgili değerlendirme yapmamız söz konusu değil. Tartışacak pozisyonda değilim. Saygı duyuyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Kimseye yönelik ise bir kırgınlığım yok. Üstümüze düşen ne yapmaya çalıştık” dedi.

ROZETİNİ ERDOĞAN TAKTI

Özcan’ın parti rozetini; AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında düzenlenen törenle taktı. Erdoğan, transferin ardından iktidara geldiği günden bu yana Nazilli’de ilk kez miting gerçekleştirdi. Özcan, Erdoğan’ın mitingi öncesinde ilçede yaşayan vatandaşlara SMS’in yanı sıra bant kaydı çağrılarla yaptığı miting davetiyle gündeme gelmişti.

İYİ Parti’den AKP’ye geçen başkan vatandaşları arayıp Erdoğan’ın mitingine çağırdı

İLÇEDE ELEŞTİRİLERİN HEDEFİ OLDU

AKP’ye katıldıktan sonra ilçedeki vatandaşları ve esnafı ziyaret eden Özcan, bazı yurttaşlar tarafından protesto edilmişti. Ziyaretler sırasında ilçede yaşayan bir kadın yurttaşın ‘Ben sana oy verdim, hakkımı helal etmiyorum’ sözleri sosyal medyada gündem olmuştu.

AKP’ye geçen başkana yurttaştan tepki! “Bizim oylarımız ne olacak, hakkımızı helal etmiyoruz”

‘NAZİLLİ İL OLACAK’ SÖZÜNÜ TUTMADI

Seçmenin iradesini hiçe sayarak AKP saflarına katılan Özcan, ilçede yaşayan vatandaşlara ‘il olma’ sözü de vermişti. Yerel seçimler öncesinde bir dönem daha aday olabilmek için Ankara’yı sık sık ziyaret eden Özcan, umduğunu bulamadı. Özcan’ın il olma vaadi de havada kaldı.

Özcan, ayrıca iktidar desteğiyle birlikte ‘ilçede hizmetlerin artacağını’ öne sürmüş ancak hizmet süresi boyunca herhangi bir projeye imza atmamıştı.

İLK İŞİ İLÇE TAKIMINI SATMAK OLDU

Özcan, iktidara transfer olmasının ardından ilçenin uzun süredir profesyonel liglerde mücadele eden takımı Nazilli Belediyespor’u satma kararı almasıyla da ilçenin tepkisini çekmişti. Satış süreciyle ilgili TELE1.com.tr’den Egehan Erkün’e konuşan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, sürecin ‘şeffaf’ bir şekilde yönetilmediğini ve kararların ‘keyfi’ bir şekilde alındığını belirtmişti.

İYİ Parti’den AKP’ye geçen başkan ilk icraatını gerçekleştirdi! Nazilli Belediyespor’u sattı

BAKANLIKTAN ÖZCAN’A SORUŞTURMA İZNİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ekim ayında Özcan hakkında soruşturma izni vermişti. Müfettiş incelemesinde Özcan’ın birçok usulsüzlüğe imza attığı öğrenilmişti. Özcan’ın soruşturma izni ardından ilk iş olarak AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Ankara’da ziyaret etmesi dikkat çekmişti.

Hakkında soruşturma izni verilen belediye başkanı soluğu Erdoğan’ın yanında aldı!

Kürşat Engin Özcan, Esat Ergüler, Aydın, Nazilli, İYİ Parti, Millet İttifakı, AKP

 

 

 

 

Kaynak: TELE1