İYİ Parti Kurucular Kurulu Eski Üyesi Ertugan’dan “Esma Bekar ön seçime müdahale etti” iddiası!

Yayın tarihi: 25 Kasım 2023 Cumartesi 11:29 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2023 Cumartesi 11:29 pm

İYİ Parti Kurucular Kurulu Eski Üyesi Musa Ertugan,  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Özel Kalemi Esma Bekar’ın seçimlerden önce mileltvekili adaylarını belirlemek için gerçekleştirilen ön seçime müdahil olarak teşkilatlara desteklenmesi için isimler verdiğini ve teşkilatları tehdit ettiğini söyledi.

İYİ Parti’de başlayan tartışmalar sürüyor. TELE1’de yayınlanan Gündem Özel programına katılan İYİ Parti Kurucular Kurulu Eski Üyesi Musa Ertugan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Özel Kalemi Esma Bekar’ın temayül yoklamasına müdahil olduğunu söyledi.

“Meral hanım çok fena durumda” diyen Ertugan “doğrularla yanlışları birbirine karıştırıyor söylüyor” ifadelerini kullandı. Ertugan, Akşener’in oğlu Fatih Akşener’in milletvekili adaylarından para aldığına dair iddialarla ilgili de konuştu.

“İSİMLER VERİLDİ, TEŞKİLATLAR TEHDİT EDİLDİ”

Ertugan şunları söyledi:

“Ben Antalya’da adaydım, iki dönem. Geçen sene alttaydım (sıra), bu dönem sandığa gittik. Ve sandıktan önce iki defa anket yaptırdım birinci çıktım. Temayül yapıldı, merkezden birinci çıktım. İlçelerden çıkamadım. Neden çıkamadım? Ben bizzat şahidim, Esma Bekar müdahale etti. Dolaylı olarak ettirdi. İsimler verildi ve o isimlerin çıkması için teşkilatlar tehdit edildi.

“DÖRDÜNCÜ SIRADAKİ ADAY ESMA BEKAR’IN TALİMATIYLA KONULDU”

Ve net olarak dördüncü sıradaki bayan bir arkadaş Esma Bekar’ın talimatıyla konuldu. Ciddi miktarlar alındığı söyleniyor. Antalya il başkanıyla dördüncü sıradaki adayı benim evime gönderdiler, destek istemek için”

Akşener’den GİK Üyesi Önşen’e tehdit iddiası! “Para işlerini karıştırırsanız sizin içinizden geçerim”

“İKİNCİ SIRA FATİH AKŞENER’İN ASKER ARKADAŞI”

Ertugan ayrıca milletvekili adayları sıralaması için İYİ Parti’de bir apra döngüsü olduğuna emin olduğuna ancak belgesini çıkartamadığını da ifade etti. Ertugan, “Dördüncü sıradaki kişinin önemli arkadaşlarının yanında Esma (Bekar)’ya bağırmalar, hakaretler etti. Bunları nasıl yaptı? İkinci sıra Fatih Akşener’in asker arkadaşı” dedi.

“OYLARI BASMIŞLAR BASMIŞLAR KOYMUŞLAR”

Temayül yoklamasında da usulsüzlükler olduğunu anlatan Ertugan şunları söyledi:

“Oyları ilçe başkanına teslime tmişler, mührü de. 352 tane imza atan var, 700 küsur tane oy kullanan var. Mührü basmış basmış koymuşlar, oyları fazla göstermişler. Bunlar yakalandılar. Diğer ilçelerde de aynısı var. Biz bunları genel başkana bildirdik”

Kaynak: TELE1