İşte muhalefet ve iktidarın uzlaştığı tek konu! Birlikte imza attılar

Yayın tarihi: 27 Kasım 2022 Pazar 9:13 am - Güncelleme: 27 Kasım 2022 Pazar 9:13 am

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaklaşık bir ay süren 2023 yılı bütçe maratonu tamamlandı. Muhalefet, iktidarın oluşturduğu bütçeye sert eleştiriler getirirken tek bir konuda uzlaşma sağlanabildi. 

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı bütçesinin komisyon çalışmaları tamamlandı. Gazete Duvar’ın haberine göre; 21 günde 262 milletvekilinin söz alıp bin 875 konuşma yaptığı bütçede yüzlerce eleştiriye karşın tek bir rakam değişmedi.

Hulusi Akar ağzını bozdu

“CENAZE ARAÇLARI”

Tek sürpriz, “cenaze araçlarının kasko sigortası giderlerinin” merkezi yönetim tarafından karşılanması talebinin kabulü oldu. Belediyelerden gelen bu talebi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunun CHP’li üyeleri gündeme getirdi.

Belediyelere ait itfaiye, ambulans giderlerinin yanı sıra cenaze araçlarının kasko giderlerinin de merkezi yönetim bütçesi tarafından karşılanması amacıyla önerge verildi.

AKP VE MHP DE İMZA ATTI

CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok şehirden diğer kentlere cenaze götürüldüğüne, uzun yollarda kazalar yaşanabildiğine dikkat çekti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati öneriyi uygun bulunca yeni önerge hazırlandı. Önergeye CHP’nin yanı sıra, AKP ve MHP de imza attı. Birçok konuda karşı karşıya gelen AKP, MHP ile CHP uzun bir aradan sonra “cenaze araçlarının kasko sigortası” konusunda büyük bir uzlaşma sağlamış oldu.