Hulusi Akar ağzını bozdu

Yayın tarihi: 22 Kasım 2022 Salı 3:45 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2022 Salı 4:33 pm

TBMM’deki Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İYİ Partili Aytun Çıray’ın ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno’dan liyakat madalyası almasına ilişkin sorusuna “Biraz sonra bunları yayınlayacaksın, oy alacaksın. Nah alırsın böyle oy” diyerek yanıt verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı bütçesi görüşüldü. Görüşmelere Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın tartışması damgasını vurdu.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Kara Kuvvetleri Komutanı iken ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno’dan liyakat madalyası aldığını, Odierno’nun, 2003 yılında Kuzey Irak’ta Türk askerlerinin başına çuval geçiren birliğin komutanı olarak tanındığını anımsattı.

Çıray’ın “Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçirilme emrini veren ABD’li komutan Odierno’nun elinde liyakat nişanı aldınız. Sizin bu ödülü aldığınız saatlerde PKK’lılar İdil’de silahlarıyla resmi geçit yapıyordu. TSK’nın kurumsal onurunu yerle bir eden adam aracılığıyla verilen bu ödülü niye kabul ettiniz? Bu ödülü reddetseniz, sonuçları ne olurdu? Genelkurmay Başkanı olmanızınız önünü keserler miydi?” sorularına Bakan Akar’ın yanıtı sert oldu.

“NAH ALIRSIN BÖYLE OY”

İYİ Partili Aytun Çıray, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, Türk askerinin başına çuval geçiren ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno’dan liyakat madalyası almasını gündeme getirdi ve “O ödülü niye aldınız?” diye sordu. Sorunun üzerine “Bir tek ben mi aldım o ödülü? Bilmeden konuşmayın” diyen Akar, Çıray’ı propaganda yapmakla suçladı. Akar, ödül için “Almayan yok” dedi.

Çıray’ın “Bu ödülü kimin elinden aldığınız önemli” demesi üzerine Akar, “Karşına kamerayı koy, şov yapmak için. Biraz sonra bunları yayınlayacaksın, oy alacaksın. Nah alırsın böyle oy” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine, “İlk defa küfreden bir Genelkurmay Başkanı ile karşılaşıyorum” diyen Çıray’a Akar’ın verdiği yanıt “Bozulmuşsun” oldu.

Çıray tartışmanın üzerine sosyal medya hesabından, “Bugün sorduğum sorular üzerine Sn. Akar kontrolünü kaybetti” paylaşımını yaptı.

AKP ve CHP milletvekilleri arasında tartışma! “Terbiyesizlik yapma”