İstanbul’daki Paris protestosuna polis müdahalesi! 14 gözaltı

Yayın tarihi: 26 Aralık 2022 Pazartesi 1:55 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2022 Pazartesi 1:55 pm

Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi‘ne yönelik gerçekleştirilen saldırı, İstanbul’da Fransa Konsolosluğu önünde protesto edildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te 23 Aralık günü Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda, 3 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı.

Saldırının ardından Fransa’da sokak eylemleri gerçekleştirilirken, İstanbul’da da saldırı protesto edildi.

Fransa Konsolosluğu önünde toplanan gruba polis müdahale etti. Müdahale sırasında 14 kişi gözaltına alındı.

Paris Ahmet Kaya Kültür merkezi yakınlarına silahlı saldırı! 3 ölü 4 yaralı

NE OLMUŞTU?

Paris’teki Enghien sokağında yer alan Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne 23 Aralık Cuma günü silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 3 kişi yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı. Saldırgan, kültür merkezinden çıktıktan sonra Awesta isimli bir restorana ve bir berber salonuna saldırırken, şarjör değiştirmeye çalışırken berber salonunda çalışanlar tarafından etkisiz hale getirildi. Yakalanan 69 yaşındaki saldırgan William M.’nin geçen yıl Paris’te göçmen çadırına saldırı düzenlemesi sebebiyle yargılandığı, kültür merkezine saldırmadan 11 gün önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Yaşamını yitiren üç kişinin Emine Kara, Abdurrahman Kızıl ve sanatçı Mîr Perwer olduğu belirlendi.