Güneşten korunmak için neler yapmalıyız? Eczacı Müderrisoğlu yanıtladı

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2024 Cumartesi 2:57 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2024 Cumartesi 2:57 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Eczacı Mehmet Müderrisoğlu, “Güneşten korunmak için neler yapmalıyız?” sorusuna yanıt verdi. Müderrisoğlu, “Güneşe çıkmaya başladığın zaman mutlaka bir tane radiance booster kullanmakta yarar var” dedi.

Eczacı Mehmet Müderrisoğlu, TELE1’de ekranlara gelen Yaşamak Güzeldir programına konuk oldu. “Güneşten korunmak için neler yapmalıyız?” sorusuna yanıt veren Müderrisoğlu, şunları söyledi:

“İki kapsül yapmışlar. Bunlardan bir tanesi güneşe çıktığın zaman cildinin daha hızlı bronzlaşmasını ama yanmamasını sağlıyor. Çünkü, yandığı zaman ultraviyole ağ kromozomlardaki yani DNA’nın bozulmasına neden oluyor. Bu öncelikle cilt kırışıklığı , ondan sonra bir sürü hastalığın kapısını aralıyor. Süper bir şey yapmışlar, hodan yağ, susam yağ, argan yağına biraz yağlandırmışlar, ondan sonra E vitamini koymuşlar. Ne için biliyor musun? E vitamini renk stabilizatörüdür. Dokudaki renk bozulmalarını önler ve aynı zamanda hücre yenileyicidir. Lutein gözlerdeki sarı nokta içindir. Güneşe çıktığın zaman onu da koruman lazım. Beta Karoten havuçtaki ve cilde o bronzluğun ifadesini verendir. Likopen… Domates çok iyi bir antioksidandır. Ama bütün bunların kana daha hızlı girebilmesi için piperidin yani biber özü kullanmışlar. Ayrıca zeaksantin ve selenyumla bakır kullanmışlar. Selenyumla bakır, bunlar eser minarellerdir. Ve bunlar olmadığı takdirde pek çok şey vücutta arıza geçer. Dolayısıyla güneşe çıkmaya başladığın zaman veya bu havalarda mutlaka bir tane radiance booster kullanmakta yarar var.”

Kaynak: HABER MERKEZİ