Paris Ahmet Kaya Kültür merkezi yakınlarına silahlı saldırı! 3 ölü 4 yaralı

Yayın tarihi: 23 Aralık 2022 Cuma 2:56 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2022 Cuma 5:08 pm

Fransa’nın başkenti Paris’teki Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarına 69 yaşında bir kişi silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda üç kişi yaşamını yitirdi dört kişi de ağır yaralandı.

Fransız medya kuruluşu BFM TV’nin aktardığına göre Paris’in 10. Bölgesi’nde yer alan Ahmet Kaya Kültür Merkezi’nin olduğu otobanda silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu üç kişi yaşamını yitirirken dört kişi de ağır yaralandı.

AFP’ye konuşan bir esnaf, “Sokakta yedi ila sekiz el ateş edildi, tam bir panik, içeride kilitli kaldık” ifadesini kullandı.

Saldırıyı gerçekleştiren 69 yaşındaki kişi ise Fransız polisi tarafından tutuklandı. Fransız emniyeti, bölgeden uzak durulmasını uyarısı yaptı.

Paris Belediye Başkan Yardımcısı Emmanuel Grégoire, polise hızlı müdahalesi için teşekkür ederek olayla ilgili bilgileri öğrenmek için polis merkezine gittiğini duyurdu.

SALDIRGAN GEÇEN SENE GÖÇMEN ÇADIRLARINA KILIÇLA SALDIRDI

Saldırganın, geçen yıl 12. bölgede bulunan bir göçmen kampına kılıçla saldırdığı öğrenildi. 69 yaşındaki saldırganın, Fransa Demir Yolları’nı işleten SNCF’den emekliliğine günler kaldığı öğrenildi. leParisien’in aktardığına göre; adli kontrol altında olan saldırganın silah bulundurması yasak olduğu belirtildi.

Paris Cumhuriyet Savcısı Laure Beccuau, olayın ulusal terör savcılığına sevk edilme durumun olmadığını söyledi.