İstanbul’da suya yüzde 40 zam

Yayın tarihi: 13 Eylül 2022 Salı 4:09 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2022 Salı 4:42 pm

Enflasyona karşı rutin zammın iptal edildiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde suya yüzde 40.38 zam yapma kararı alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte suya zam yapmak üzere belediye meclisini olağanüstü toplantıya çağırdı. Olağanüstü toplantıya çağrılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde suya oybirliği ile yüzde 40,38 zam yapıldı.

Konutta kullanılan suyun birim fiyatı 11,69  liraya çıktı.

RUTİN ZAM ENGELLENMİŞTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 Ağustos’ta Cumhur İttifakı’nın belediye meclisindeki çoğunluğunu kullanarak rutin zamları iptal ettiğini duyurmuştu. İmamoğlu, Türkiye’nin birçok ilinde su idarelerinin enflasyona karşı kendini korumak için rutin zam uygulaması yaptığını bildirmişti. İmamoğlu, göreve geldiklerinden beri su faturalarında yüzde 40 oranında hafiflettiklerini vurgulayarak şunları söylemişti:

“Ancak o günden sonra, Türkiye’nin artan maliyetleri üzerinden kendisini koruması gereken bir kurumumuz İSKİ. Ne yaptı bugünün muhalefeti? Meclis’teki çoğunluğunu kullanarak, rutin bir biçimde Türkiye’nin birçok ilindeki su idarelerinde, enflasyona karşı kendini korusun diye, TEFE ve TÜFE oranları üzerinden zam, her ay kendiliğinden yapılır. Bunu iptal ettiler. Bugünün İstanbul’daki muhalefeti, ne yazık ki bunu Meclis’teki çoğunluğunu kullanarak, iptal ettiler. İki; zam almamız gereken süreçlerde bize zam vermediler. Su yaşam. Su olmadan yaşam olmaz. Yani suyun faturası belli, oradan gelen gelirle de giderlerinizi planlarsınız. İstanbul’un, İSKİ’nin giderleri öyle aksatılacak bir gider değil”

Ekrem İmamoğlu: Cumhur İttifakı İSKİ’ye zulüm çektiriyor