İstanbul Tabip Odası paylaştı: 10 dakikaya 3-4 hastaya randevu veriliyor

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2024 Salı 12:36 pm - Güncelleme: 7 Mayıs 2024 Salı 12:40 pm

İstanbul Tabip Odası, MHRS randevu sisteminde 10 dakika içinde 3-4 hastaya randevu verildiğini duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrıda bulunan İstanbul Tabip Odası, “Sağlık 2 dakikaya sığmaz!” dedi.

Doktor sayısındaki yetersizlikler hastanelerde yığılmalara neden olmuş, Sağlık Bakanlığı hastanelerdeki yığılmanın önüne geçilmesi amacıyla randevu süre aralığını 6 Ekim 2022’de 10 dakikadan 5 dakikaya düşürmüştü. Ancak bu da soruna çare olamadı.

‘SAĞLIK 2 DAKİKAYA SIĞMAZ’

İstanbul Tabip Odası (İTO) sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir görsel paylaştı. İstanbul’da bir eğitim araştırma hastanesinin 8 Mayıs randevu ekranını paylaşan İTO, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı da etiketleyerek, “Sağlık 2 dakikaya sığmaz!” dedi.

BAKAN KOCA’YA ÇAĞRI

İstanbul Tabip Odası, başka bir paylaşımında ise bir meslek mensubunun, mesleğini uyguladığı esnada ortaya çıkan hatalı hareketleri için kullanılan malpraktiste de vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

“MHRS ekranında hastaya randevu süresi 10 dakika olarak görülüyor. Aynı 10 dakikaya 3-4 hastaya randevu veriliyor. Doktor ekranı bu şekilde görülüyor. Uyarıyoruz; bu uygulamanın sağlıkta şiddet ve malpraktis davalarında artış dışında sonuçları olacaktır.”

Hastane randevuları için yeni karar: İki kademeli ‘ceza’ geliyor

Kaynak: ANKA