İstanbul Barosu’ndan Merdan Yanardağ’a ziyaret: Tutuklama cezalandırma aracı değildir

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2023 Salı 12:03 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2023 Salı 12:03 am

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, avukat Hüseyin Köprülü ile birlikte Silivri Cezaevi’ndeki TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile TİP Milletvekili Can Atalay’ı ziyaret etti. Saraç, Yanardağ’la ilgili “Tutuklama bir tedbirdir, cezalandırma aracı değildir” tepkisini gösterdi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ‘4 Soru 4 Yanıt’ programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı. Silivri Cezaevi’ndeki Yanardağ 20 gündür tutuklu.

Yanardağ’a cezaevinde çok sayıda destek ziyareti yapılırken, son ziyaret İstanbul Barosu’ndan geldi. İstanbul Barosu Başkanı avukatı Filiz Saraç, baronun yönetim kurulu üyesi avukat Hüseyin Köprülü ile cezaevinde Yanardağ’ı ziyaret etti.

‘TUTUKLAMA CEZALANDIRMA ARACI DEĞİLDİR’

Saraç ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Yanardağ’ın tutukluluğuna tepki göstererek şöyle yazdı: “Tutuklama bir tedbirdir, cezalandırma aracı değildir. Bir kez daha belirtmek gerekir ki; Yargı, basını susturma amacıyla kullanılamaz.”

CAN ATALAY’I DA ZİYARET ETTİLER: YARGITAY KARARI HUKUKİ DAYANAKTAN YOKSUN

İkili vekil seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ı da ziyaret etti. Saraç Atalay ziyaretine dair ise şunları yazdı: “Daha önce de vurguladığımız gibi; Yargıtay’ın kararı hukuki dayanaktan yoksundur. Anayasa Mahkemesi kararları hiçe sayılarak hukuk güvenliği ilkesi ihlal edilmiştir. Bu durum ülkemizdeki Yargı bağımsızlığı sorununu bir kez daha göstermiştir.”