İsrail’in ‘savaş suçu’na dünyadan tepki yağıyor!

Yayın tarihi: 17 Ekim 2023 Salı 9:50 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba 2:35 am

İsrail‘in Gazze’de hastane vurması sonucu en az 500 kişi öldü. İsrail’in saldırısı ise dünyadan büyük tepki çekti.

İsrail’in Gazze’de hastaneyi vurmasına dünyadan tepki yağıyor.

AB KOSNEYİ BAŞKANI’NDAN TEPKİ

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, İsrail’in Al Ahli Baptist Hastanesi’ne saldırısına ilişkin “Çok fazla ölü var. Orada yaşayan insanlar için sahadaki dramatik durumu gösteriyor” diyerek kanlı saldırıya tepki gösterdi.

MISIR VE ÜRDÜN’DEN ÇAĞRI

Mısır ise İsrail’in Gazze’deki ihlallerini durdurmak için uluslararası müdahale talep etti.

ÜRDÜN KRALI ABDULLAH: SESSİZ KALINAMAYACAK BİR SAVAŞ SUÇU

Ürdün’den yapılan açıklamada ise, “Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi saldırısını şiddetle kınıyor, Filistin halkı için uluslararası koruma sağlanmasını ve savaşın derhal sona ermesini istiyoruz” denildi.

Ürdün Kralı Abdullah ise “İsrail’in Gazze Hastanesi’ni taraması bir katliamdı ve sessiz kalınamayacak bir savaş suçuydu” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN LİDERİ’NDEN BIDEN KARARI

Filistin Cumhurbaşkanı Mahmoud Abbas, İsrail’in kanlı saldırısı sonrası ABD Başkanı Joe Biden ile yapılması planlanan toplantıya katılmayacağını belirtti.

SUUDİ ARABİSTAN: İĞRENÇ BİR SUÇ

Suudi Arabistan, İsrail’in Gazze’deki Al Ahli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırının “iğrenç bir suç” olduğunu söyledi.

UNICEF’TEN TEPKİ

UNICEF, Gazze’deki Al Ahli Baptist Hastanesi’ne yapılan saldırıyı şiddetle kınadı ve acil ateşkes çağrısında bulundu.

LÜBNAN’DA YAS İLANI

Lübnan’da kanlı saldırı sonrası bir günlük yas ilan edildi.

RUSYA VE BAE’DEN BM TOPLANTISI TALEBİ

Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri, Gazze’deki hastaneye yapılan saldırıyla ilgili olarak yarın Birleşmiş Milletler (BM) toplantısı talep etti.

MACRON’DAN İSRAİL’E TEPKİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail’in ‘kanlı saldırısına tepki gösterdi. Macron “Hiçbir şey bir hastaneyi vurmayı ve sivilleri öldürmeyi haklı gösteremez” dedi.

FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI ABBAS’TAN AÇIKLAMALAR

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, açıklamalarda bulunarak, “İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı. İsrail tahammül edilemeyecek korkunç bir savaş katliamı gerçekleştirdi. (İsrail) Başlattığı saldırının ve döktüğü kanın hesabını vermeli ve cezalandırılmalıdır. İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği suçlara son verilmeli ve yeni bir Nakba’ya (Göç) izin vermeyeceğiz. Savaşı durdurmaktan başka hiçbir konuşmayı kabul etmeyeceğiz”

BM’DEN İSRAİL’E TEPKİ

BM Genel Sekreteri Guterres de İsrail’in düzenlediği saldırıya tepki verdi. Gutterres, “Gazze’de bugün bir hastaneye düzenlenen saldırıda yüzlerce Filistinli sivilin öldürülmesinden dehşete düştüm ve bunu şiddetle kınıyorum” dedi.

ERDOĞAN’DAN TEPKİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter’dan açıklamada bulunarak kanlı saldırıya sert tepki gösterdi.

Erdoğan Tweet’inde, “İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir” derken şu ifadelerle de dünyaya çağrıda bulundu:

“Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum”

İsrail’den bir savaş suçu daha! Gazze’de hastaneyi vurdu: 500 ölü