İsrail’de iç savaş tedirginliği büyüyor!

Yayın tarihi: 18 Mart 2023 Cumartesi 12:13 pm - Güncelleme: 18 Mart 2023 Cumartesi 12:13 pm

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un iç savaşın olası bir ihtimal olduğu sözlerinin ardından eski İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz’da “İç savaş çıkmasından korkuyorum” dedi.

İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu’nun yargının yetkilerini kısıtlayan “yargı reformu” nedeniyle başlayan kitlesel protestolar devam ederken ülkedeki yetkili isimlerden peş peşe “iç savaş” açıklamaları geliyor.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un “Şu ana kadar kullanmadığım bir ifade kullanacağım ve bundan korkmayacak İsrailli yoktur; gerçek bir iç savaşın ulaşamayacağımız bir şey olduğunu düşünenlerin, (konu hakkında) hiçbir fikri yok. İç savaş kırmızı çizgidir ve ne pahasına olursa olsun patlak vermesine izin vermeyeceğim “ ifadelerinin ardından benzer bir açıklama da eski İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz’dan geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Benny Gantz, “ Burada (İsrail’de) bir iç savaş çıkmasından korkuyorum. Bunlar öfkeden kaynaklanan kehanetler değil, gerçekçi sözler. Halkımın içinde yaşıyorum ve nasıl parçalandığımızı görüyorum” ifadelerini kullandı.

İsrail Cumhurbaşkanı’nın gündemi iç savaş! Hedefinde Netanyahu var