İsrail ordusu, Suriye ve Lübnan’ı vurdu

Yayın tarihi: 30 Ekim 2023 Pazartesi 12:13 pm - Güncelleme: 30 Ekim 2023 Pazartesi 12:14 pm

İsrail ordusu, Lübnan ve Suriye’ye hava saldırısı düzenledi. Ordudan yapılan açıklamada kendilerine saldırı düzenlendiği ve buna yanıt verdikleri öne sürüldü.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan ve Suriye’den kendilerine saldırı düzenlendiğini ve buna yanıt verdiklerini duyurdu. Ordu, Suriye ve Lübnan topraklarında düzenlenen hava saldırılarının görüntülerini de paylaştı.

IDF’ten yapılan açıklamada “Hava Kuvvetlerine ait bir uçak, İsrail topraklarına yönelik saldırılara karşılık olarak Lübnan topraklarındaki terör örgütü Hizbullah’a ait hedefleri vurdu. Saldırıya uğrayan hedefler arasında terörizmi yönlendirmeye yönelik altyapılar ve örgütün askeri altyapıları da yer aldı. Ayrıca IDF’e ait savaş uçağı, Suriye topraklarından İsrail’e fırlatmaların yapıldığı rampalara saldırdı” denildi.

HİZBULLAH: İSRAİL’E AİT İHA’YI DÜŞÜRDÜK

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Lübnan Hizbullahı da 29 Ekim Pazar günü bir açıklama yaparak İsrail’e ait bir İHA’yı karadan havaya füze ile düşürdüklerini iddia etti.

Açıklamaya göre, İHA Lübnan-İsrail sınırına yaklaşık 5 kilometre mesafedeki Khiam yakınlarında vuruldu. İHA, İsrail topraklarına düştü. Reuters’a konuşan Lübnan’daki iki güvenlik kaynağı, bunun Hizbullah tarafından yapılan ilk İsrail İHA’sı düşürme açıklaması olduğuna işaret etti.

İsrail Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili yorum yapmadı.

Hamas’tan Hizbullah’a sitem, Mahmud Abbas’a suçlama

İsrail Gazze’de 12 bin kişinin sığındığı hastaneyi bombalamakla tehdit etti