Hamas’tan Hizbullah’a sitem, Mahmud Abbas’a suçlama

Yayın tarihi: 30 Ekim 2023 Pazartesi 10:31 am - Güncelleme: 30 Ekim 2023 Pazartesi 10:31 am

Hamas yetkilisi Musa Ebu Merzuk, Lübnan Hizbullah’ından ‘çok şey beklediklerini’ söylerken, Batı Şeria’daki Filistin Yönetimi‘ni ise Batı ile işbirliği yapmakla suçladı.

Hamas’ın Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Musa Ebu Merzuk, İsrail’le savaşta Hizbullah’tan çok şey beklediklerini, Filistin Yönetimi’nin sergilediği tutum karşısında ise şaşkın olduklarını söyledi. Ebu Merzuk, Katar merkezli Al Jazeera (El Cezire) televizyonuna yaptığı açıklamada, “Hizbullah’tan ve Batı Şeria’daki kardeşlerimizden çok şey bekliyorduk” ifadelerini kullandı.

“Filistin Yönetimi’ndeki kardeşlerimizin tutumundan utanç duyduk” diyen Ebu Merzuk, “Pek çok yabancı bize, Filistin Yönetimi üyelerinin ve bazı Arap ülkelerinin gizlice Batı’ya ‘Hamas’ı ortadan kaldırma’ çağrısında bulunduğunu bildirdi” iddiasında bulundu.

Hamas’ın 7 Ekim saldırılarının ardından Hizbullah da Lübnan sınırından İsrail’in kuzeyine roketler fırlatmış, kara harekâtı senaryosunda sessiz kalmayacaklarını açıklamıştı. Hamas’ın ‘düşman kardeşi’ El Fetih’in yönetiminde bulunan işgal altındaki Batı Şeria’da ise Gazze ile dayanışma gösterileri düzenlense de, Mahmud Abbas’ın liderliğindeki Filistin Yönetimi’ne etkisiz kaldığı yönünde eleştiriler yöneltilmişti.

İsrail Gazze’de 12 bin kişinin sığındığı hastaneyi bombalamakla tehdit etti