İsrail Meclisi Gazze’ye saldırıları kınayan vekile ceza verdi

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 12:17 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 12:19 pm

İsrail‘in Gazze’de yaptığı saldırılarda sivillerin katledildiğini söyleyen HADAŞ Milletvekili Ofer Kasif, İsrail Meclis’i Knesset tarafından uzaklaştırma cezası verdi.

İsrail Komünist Partisi dahil birçok yapının seçimlerde desteklediği Demokratik Görüş ve Eşitlik Partisi (HADAŞ) Milletvekili Ofer Kasif, geçtiğimiz günlerde İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kasif, İsrail’in Filistin’de bir soykırım yaptığını ve sivilleri hedef aldığını ifade ederek “Binyamin Netenyahu yönetimindeki sağcı hükümetin politikaları iki taraftan da sivillerin öldürülmesine neden oluyor” dedi. Şiddetin artmasını İsrail’in istediğini ifade eden Kasif ‘tüm barış severleri İsrail’e karşı ses çıkartmasını’ da istedi.

Gazete Pencere Tolga Balcı’nın haberine göre Kasif’in açıklamaları sonrası son seçimlerde sağ ağırlıklı bir görünüm oluşturan İsrail Parlamentosu bu açıklamaları İsrail’e karşı propaganda sayarak Kasif hakkında işlem başlattı. Parlamentonun etik kurulu vardığı sonuçta Ofer Kasif’in 45 gün süreyle Meclis’ten uzaklaştırılmasına ve iki hafta maaşına el konulmasına karar verdi. Bu kararla birlikte Kasif 45 gün Meclis işleyişinde yer alamayacak.

İsrail-Hamas savaşında ikinci cuma! Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girmesi engelleniyor

PARTİSİ MECLİSİ KINADI

HADAŞ ise bu duruma “siyasi ifade özgürlüğünün tabutuna bir çivi daha çakılması” olaarak değerlendirdi. HADAŞ yaptığı açıklamada “Savaşa ve İsrail’in canice saldırılarına karşı çıkmanın Hamas’ın eylemlerine verilen destekle eş tutulduğu iddiası sadece temelsiz değil, aynı zamanda kötü niyetlidir. Kasif, ilk andan itibaren Hamas’ın eylemlerini en güçlü ifadelerle kınadı ve saldırılarda arkadaşlarını kaybetti” ifadeleri yer aldı.

Filistin’e destek eylemi yapan ABD’liler kendilerini zincirledi

HADAŞ HAKKINDA

Türkçe açılımı Demokratik Görüş ve Eşitlik Partisi olan HADAŞ, İsrail’de sol görüşlü bir siyasi parti. HADAŞ kendini Yahudi-Arap Partisi olarak nitelendirmektedir. Çoğu yöneticisi ve seçmeni İsrailli Arap vatandaşlardır. İsrail parlamentosu olan Knesset’te dört milletvekili ile temsil ediliyor.

Biden’dan İsrail’e tam destek! “Eşi görülmemiş bir fon isteyeceğiz”