Biden’dan İsrail’e tam destek! “Eşi görülmemiş bir fon isteyeceğiz”

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 3:06 am - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 4:02 am

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Hamas – İsrail savaşıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Biden, “Bu gece alınan kararlar gelecek yılları etkileyecek.” ifadelerini kullandı. Kongre’ye Ukrayna ve İsrail için acil bütçe talebi ileteceklerini söyleyen Biden, “İsrail için daha önce benzeri görülmemiş bir fon isteyeceğiz.” dedi.

Hamas İsrail savaşı 14’üncü günde devam ederken ABD parlamentosundan İsrail’e destek kararı çıktı. ABD Başkanı Joe Biden kararın ardından yaptığı açıklamada Hamas ve Rusya’yı eleştirdi. Biden Ukrayna ve İsrail için kongreden yardım talebinde bulunacağını söyleyerek, ” Hem Ukrayna’nın hem de İsrail’in savunulmasına yardımcı olmak için Kongre’den daha önce görülmemiş bir fon talep edeceğim” dedi. Biden, İsrail’deki Hamas saldırılarında en az 32 ABD’linin hayatını kaybettiğini söyledi.

 

Bahreyn’deki İsrail Büyükelçiliği ateşe verildi!

Biden’in açıklamalarından başlıklar:

“Hamas saf, katıksız bir şeytandır. Hamas’ın varlık sebebi İsraillileri öldürmek. Hamas, Filistinlileri temsil etmiyor.”

 

“BAPTİST HASTANESİNİ İSRAİL VURMADI”

“Gazze’de bir hastanede patlama yaşandı. Masum Filistinlilerin yaşadıklarını görmezden gelemeyiz. 20 yıllık savaş yaşandı orada. Gazze’deki Al Ahli Baptist hastanesindeki patlama İsrailliler tarafından yapılmadı.”

“UKRAYNA’NIN KAZANMASI ABD İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP”

“Ukrayna’da da bir savaş var. Oradaki toplu mezarları da unutmadık. Üstünde işkence edilen cenazeleri unutmadık. Ukrayna’nın kazanması, ABD’nin ulusal güvenliği için de hayati önem taşıyor. Putin’in güç açlığını durdurmazsak, sadece Ukrayna ile durmayacak. Hamas ve Putin komşu demokrasiyi yok etmek istiyor.”

“İSRAİL’İN GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

“İsrail’e yapılan saldırı, Ukrayna’ya uygulanan vahşetin yankısı. İsrail’in güvenliğini sağlamak için uğraşacağız. Askeri güçleri geliştirmek için çalışacağız. İsrail’in güçlü olduğunu ve bu savaşa karşı durabileceğini göstermemiz gerekiyor. Savaşın kurallara göre uygulanması gerekiyor.”

“BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ FON İSTEYECEĞİM”

“Hem Ukrayna’nın hem de İsrail’in savunulmasına yardımcı olmak için Kongre’den benzeri görülmemiş bir fon talep edeceğim. İsrail’in arkasındayız.”

“İSRAİL DAHA GÜÇLÜ OLACAK”

“İsrail’in geçmişten daha da güçlü olmasını sağlayacağız. Tarihin çok önemli bir anındayız ve bugün vereceğimiz kararlardan biri önümüzdeki on yılların geleceğini belirleyecek”

“Gazze halkının acil olarak gıda, su ve tıbbi malzemeye ihtiyacı var. “Filistin lideri Mahmud Abbas’a ABD’nin Filistinlilerin kendi kaderini kendilerinin tayin etme hakkına bağlı olduğunu söyledim.”

“Ortadoğu’da daha iyi bir gelecek inşa etmeye çalışıyoruz.”

“İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMDEN UZAKLAŞAMAYIZ”

İsrail, sivillerin zarar görmemesini sağlayacak. Gazze’deki Filistinlilere insani yardımlar sağlanacak. Hamas bu yardımlara dokunamayacak. İki devletli çözümden uzaklaşamayız İsrail ve Filistinliler aynı oranda barış içinde yaşamayı hak ediyor.”

“Bu senenin başında Polonya’ya gittim ve trenle gizli bir şekilde Kiev’e gittim. Orada şunu hissettim. Amerika dünyaya bir ışık. Biz çok güçlüyüz. ABD’nin liderliği dünyayı ayakta tutuyor””

14 MİLYAR DOLARLIK PAKET OLACAĞI İDDİASI

New York Times haberine göre paketin İsrail’e 14 milyar dolarlık güvenlik yardımını içermesi bekleniyor.