Cumhuriyet yazarının ‘Batman’la ilgili yazısı tepki topladı: ‘Buraları bilmeden ahkam kesenler…’

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2020 Pazar 3:24 pm - Güncelleme: 30 Ağustos 2020 Pazar 4:45 pm

Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk’ün yazısında bölgeye dair ‘bir öğretmen dostu’ndan aktardığı, “Buralarda kız çocuklarına hiç değer verilmez, babalar kız çocuklarını çocuktan saymaz, onlar okutulmazlar, mal gibi satılırlar” ifadelerine sosyal medya kullanıcıları sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet gazetesinden Işıl Özgentürk, ‘Porno çukurunda debeleniyoruz’ başlıklı yazısında Batman’a dair ‘bir öğretmen dostu’ndan şu ifadeleri aktardı:

“Buralarda kız çocuklarına hiç değer verilmez, babalar kız çocuklarını çocuktan saymaz, onlar okutulmazlar, mal gibi satılırlar. Mirastan onlara hiçbir pay düşmez. Herhangi bir beceri edinmeleri, yaşamlarını kendi ayakları üstünde sürdürmeleri için hiçbir yardım almazlar. Mirastan onlara hiçbir pay düşmez. Herhangi bir beceri edinmeleri, yaşamlarını kendi ayakları üstünde sürdürmeleri için hiçbir yardım almazlar. Bu durumdaki genç kızların iki seçeneği vardır: Ya dağa çıkmak ya da kentlerinde görev yapan asker, bürokrat biriyle evlenerek kurtulmak. Bu nedenle pek çok genç kız umutsuzca kendini kandırır, evlilik hayalleri kurar ve ansızın bürokrat, asker bir başka bölgeye tayin olur gider. Çoğu bekâretini kaybetmiş genç kızlar için intihar, bir kurtuluş olur”

Özgentürk’ün yazısı sosyal medyada #Batman etiketiyle tepki topladı.

Tecavüzden yargılanan uzman çavuş Musa Orhan’ın mesajları ortaya çıktı: Sıkıntı yok almazlar, daha önce de yaptım

‘HAYATINDA BURALARI GÖRMEDEN AHKAM KESENLER…’

Bölgede gazetecilik yapan Mahmut Bozarslan, yazıya sosyal medya hesabından, “Meslek hayatım boyunca en nefret ettiğim kesimlerden biri, hayatında buraları görmeden, buralar hakkında ahkâm kesenler olmuştur. Hadi eskiden iletişim, bilgiye ulaşmak zordu, şimdi her şey iki tuşun ucunda. Hala bu kadar cahil kalabiliyorsanız, bizde değil siz de sorun var” diyerek tepki gösterdi.

BATMAN BAROSU: KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Batman Barosu Çocuk Hakları Merkezi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “Duyum ve başkalarının anlatımı üzerine çocuklarımız hakkında toplum bilimciliği yapmaya çalışan ve bu bilginin ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu araştırmadan gazete köşelerine taşıyan kimselere gazeteci denmez” diyerek, konunun takipçisi olacaklarını, Özgentürk hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Baro, Özgentürk’ün Batman halkından özür dilemesi gerektiğini belirterek, Cumhuriyet gazetesinden de yazıyı kaldırmasını istedi.

Batman’da doğup, büyüdüğünü belirten bir kullanıcı ise yazıyla ilgili, “Üniversite okuyorum ailemin desteği,sevgisi bir an eksik olmadı birçok şeyi onlar sayesinde başardım. Batman kadınına yaptığınız bu çirkin kötü sözlerinin asılsız olduğunu, yaşanılan kötü olayları 2 lafla örteceğinizi mi sanıyorsunuz! Yazık” yorumunu yaptı.

Yazıya sosyal medya gösterilen tepkiler şöyle: