IŞİD’in keskin nişancısı ve propaganda figüranı Adana’da yakalandı

Yayın tarihi: 17 Ekim 2022 Pazartesi 11:55 am - Güncelleme: 17 Ekim 2022 Pazartesi 11:55 am

Adana’da terör örgütü IŞİD’e yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Şüphelilerden birinin Suriye’de keskin nişancı olarak görev aldığı, diğerlerinin ise çatışmalara katıldığı ve figüranlık yaptığı belirlendi.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Irak ve Suriye’de terör örgütü IŞİD safında görev yapıp kaçak yollarla Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu 7 şüpheliyi tespit etti. TEM ekipleri, 11 Ekim günü sabah saatlerinde özel harekat timlerinin de destek verdiği operasyonda 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden biri ise operasyonun gerçekleştirildiği adreste bulunamadı.

KESKİN NİŞANCI OLARAK GÖREV YAPMIŞ

Emniyete götürülen şüphelilerden H.Z.’nin, örgütün Suriye’deki keskin nişancısı olduğu ortaya çıktı. H.Z.’nin 2015 yılında El-Kaide saflarında silahlı faaliyet yürüttüğü, daha sonra saf değiştirerek IŞİD’e katıldığı belirlendi.

ÇATIŞMAYA KATILAN TERÖRİST İLE FİGÜRAN DA YAKALANDI

M.A.’nın (21) ise Suriye’nin Rakka kentinde ailesiyle birlikte örgütsel eğitim aldığı, IŞİD saflarında silahlı çatışmalara katıldığı tespit edildi. M.S.H.’nin de IŞİD’in propaganda görüntülerinde ‘figüranlık’ yaptığı kaydedildi.

TUTUKLANDILAR

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.Z., M.A. ile M.S.H. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğerleri ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Esra Erol’un programına katılmıştı, IŞİD detayı çıktı!