Esra Erol’un programına katılmıştı, IŞİD detayı çıktı!

Yayın tarihi: 14 Ekim 2022 Cuma 2:35 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2022 Cuma 2:35 pm

İki çocuğunu 3 Eylül günü “hak yolunda eğitim-faaliyet” diyerek kaçıran Savaş Ataş’ın yakalanması için çalışma başlatıldı. Çocuklarını bulmak için Esra Erol’un da programına katılan anne Nejla Ataş, “Çocuklarımı başta eşim olmak üzere cihatçı yapıların elinden kurtarıp laik eğitim almaları için sonuna kadar savaşacağım” dedi.

Savaş Ataş, 3 Eylül günü 2 çocuğunu ‘parka götüreceğim’ diye aldıktan sonra kayıplara karıştı. Savaş Ataş’ın eşi Nejla Ataş kocasının çocukları okula göndermemek için kaçırdığı söyledi. Ataş’ın Ankara’da ‘kitabevi’ adı altında ölen IŞİD’lilerin çocuklarına ‘dini eğitim’ verildiği tespit edilen mekanın basılmasıyla gözaltına alınan kişilerle bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Esra Erol’un Atv’de yayınlanan programına çocuklarını bulmak için katılan anne Nejla Ataş programda Savaş Ataş ile yüzleşmişti.

Gazeteci Hale Gönültaş’ın haberi üzerine ‘kitabevi’ adı altında dini eğitim veren mekana polislerin yaptığı baskında gözaltına alınan kişilerle bağlantılı olduğu ortaya çıkan Savaş Ataş’ın Konya’da olduğu tespit edildi.

Ankara Terörle Mücadele ekipleri gözaltına aldığı şahıslarla bağlantılı olduğu tespit edilen Ataş’ın yakalanması için harekete geçti.

“ÇOCUKLARIMIN LAİK EĞİTİM ALMALARI İÇİN SAVAŞACAĞIM”

Ankara Terörle Mücadele ekipleri, en son Konya’da bulunduğu tespit edilen Savaş Ataş’ın yakalanması ve çocukların annelerine teslim edilmeleri için Konya Emniyeti ile çok yönlü arama çalışması başlattı. Eşi Savaş Ataş’a boşanma davası açarak çocukların geçici velayetini alan anne Nejla Ataş, “Eşim çocuklarımı temel eğitime göndermemek için kaçırdı. Çocuklarımı başta eşim olmak üzere cihatçı yapıların elinden kurtarıp laik eğitim almaları için sonuna kadar savaşacağım” dedi.

‘Kitabevi’ adı altında dini eğitim verilen bodrum katına polis baskını