İş birliğine ‘hayır’ diyen İYİ Parti’den eleştirilere yanıt: Gündemimizde bunlar yok

Yayın tarihi: 5 Aralık 2023 Salı 6:36 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2023 Salı 6:36 pm

İYİ Parti’nin CHP Lideri Özgür Özel’in ‘iş birliği’ teklifini reddeden GİK kararına yönelik eleştirilere İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı’dan yanıt geldi. Paçacı, “Tersine karar alsak da eleştirilecektik. Gündemimizde bu konular yok” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yaptığı ‘iş birliği’ teklifini görüşmek için toplanan GİK toplantısında ‘hayır’ sonucu çıktı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu kararı, “Genel idare kurulumuz 2024 yerel seçimlerine İYİ Parti’mizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır” ifadeleriyle duyurdu. İYİ Parti’nin kararı tepkilere neden oldu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı, iktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesine konuştu. Partisine yönelik eleştirileri değerlendiren Paçacı, “Bunlar doğal şeyler. Tersine karar alsak da eleştirilecektik. Gündemimizde bu konular yok.” dedi.

AYTUN ÇIRAY’A SÖZLERİNE YANIT

İYİ Parti eski Milletvekili Aytun Çıray’ın, Meral Akşener’e yönelik, “Blöf yapıyor.” çıkışını da değerlendiren Paçacı, “Kendi düşüncesi kendini bağlar. Bu konu ile ilgili daha fazla bir şey demeye gerek yok” ifadelerini kullandı.

Paçacı, Genel İdare Kurulu’nun kararına ilişkin “Diğer partilerin saygı çerçevesinde eleştiri yapma hakkı olabilir. Ama İYİ Partililerin alınan kararın arkasında durması gerek. Alınan karar ile ilgili herhangi bir beyanat verilmemesi gerekiyor. Yapılacak eleştirilere saygımız var ancak bunlar bizim çalışmalarımızı etkilemez. Kararımızın arkasındayız” diye konuştu.

Ümit Dikbayır İYİ Parti’den ihraç edildi! İlk açıklamasını TELE1’e yaptı

Kaynak: TELE1