İrfan Değirmenci neden milletvekili olduğunu açıkladı! “Evime kurşun geldiği gün karar verdim”

Yayın tarihi: 23 Nisan 2023 Pazar 9:26 am - Güncelleme: 23 Nisan 2023 Pazar 9:26 am

İrfan Değirmenci, milletvekili adayı olmaya karar verişini “Referandumdan bir gün sonra İstanbul’daki evime bir kurşun geldi ve duvara isabet etti. Bunu pek çoğu bilmez. Polis geldi, inceleme yaptı ve ‘serseri kurşun sizi bulmuş’ dediler. O günlerde karar verdim aslında” sözleriyle anlattı.

Türkiye İşçi Partisi’nin İzmir 1. sıradan milletvekili adayı Gazeteci İrfan Değirmenci oldu. Değirmenci milletvekili adayı oluşuyla ilgili Gazete Duvar’dan Cihan Başakçıoğlu’na konuştu.

Değirmenci, neden milletvekili adayı olduğunu şu sözlerle anlattı:

“2013 Haziranı’ndan yani Gezi Direnişinden beri dünyaya bakış açım değişti. Pek çoğumuz gibi ezberlerimiz de değişti aslına bakarsanız. Gezi’de ana akım medyanın göbeğinde öldürülen çocukların, gençlerin haberlerini verirken kimileri penguen belgeseli yayınlıyordu. O günden beri de yakama ‘muhalif’ diye bir yafta yapıştırdılar. Oysaki sadece gazeteciliğin gereğini yapıyordum. Sonra zaman içerisinde 2017 referandumunda tek adam rejimine ‘hayır’ diyeceğimi açıkladığım için işten kovuldum. İşsiz bir gazeteci olarak mücadele etmeye devam ettim. İsmim referandumda o kadar öne çıkmıştı ki bir gün sonra o referandum sürecine davet edildim.

“KENDİMİ ÇOK YALNIZ VE BİR BAŞIMA HİSSETTİM”

Her yere gittim, konuştum, ‘hayır’ı savundum. Aslında ‘hayır’ çıktı sandıktan. Ama onu evet saydılar biliyorsunuz. Referandumdan bir gün sonra İstanbul’daki evime bir kurşun geldi ve duvara isabet etti. Bunu pek çoğu bilmez. Polis geldi, inceleme yaptı ve serseri kurşun sizi bulmuş dediler. O gün oturup düşündüğüm ‘Tek başıma nereye kadar mücadele edebilirim?’ Kendimi çok yalnız ve bir başıma hissettim. Arkamda bir parti örgütü, bir siyasi parti örgütü olmadığı sürece etkili olamayacağımı hissettim. Buna o günlerde karar verdim aslında. Meclis kürsüsünde muhalefet yapmanın etkili olacağına karar verdim.”

“DÖRT KİŞİNİN YANINA BEŞİNCİ OLMAYA GÖNÜLLÜ OLDUM

Değirmenci, “Neden Türkiye İşçi Partisi’nden aday oldunuz?” Sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Çünkü son beş yılda Meclis’te dört kişiyle başta Genel Başkan Erkan Baş, Barış Atay, Sera Kadıgil ve Ahmet Şık’la sergiledikleri performans ve ortaya koydukları muhalefet o kadar güçlü ve etkileyiciydi ki dört kişinin yanına beşinci olmaya gönüllü oldum. Şimdi o kadar güzel bir seçmen ilgisiyle karşı karşıyayız ki anlatamam. İzmir’de her gün sahadayım ve o kadar güzel bir seçmen ilgisi var ki biz beş değil daha fazla olacağız. TİP adına belki de bir grup kuracak kadar çok milletvekiliyle Ankara’ya Meclis’e gideceğiz.

TELE1’DE ANLATMIŞTI

Değirmenci daha önce TELE1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça programının konuğu olmuş, “Erdoğan devri kapanıyor bundan çok eminim” demişti. Seçime kadar İzmir’de kapı kapı dolaşacağını ifade eden Değirmenci, “Artık iyileştirme zamanı değil değiştirme zamanı.” ifadelerini kullanmıştı.

İrfan Değirmenci aday olmaya nasıl karar verdiğini TELE1’de anlattı