İrfan Değirmenci aday olmaya nasıl karar verdiğini TELE1’de anlattı

Yayın tarihi: 12 Nisan 2023 Çarşamba 12:34 am - Güncelleme: 12 Nisan 2023 Çarşamba 12:34 am

TİP’ten milletvekili adayı olan gazeteci İrfan Değirmenci, aday olmaya nasıl karar verdiğini anlattı.

TELE1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça programının konuğu olan gazeteci ve TİP Milletvekili adayı İrfan Değirmenci, “Erdoğan devri kapanıyor bundan çok eminim” dedi. Seçime kadar İzmir’de kapı kapı dolaşacağını ifade eden Değirmenci, “Artık iyileştirme zamanı değil değiştirme zamanı.” ifadelerini kullandı.

“GEZİ DİRENİŞİNDEN BERİ BAŞIMIZA GELMEYEN KALMADI”

Değirmenci şunları söyledi:

Yarın itibariyle seçime kadar İzmir’de sokak sokak dolaşacağım. Artık iyileştirme zamanı değil değiştirme zamanı. 2013 Haziranından beri başımıza gelmeyen kalmadı. Şanlı Gezi direnişinden bu yana. O günden beri medyada başımıza neler geldi hepimiz biliyoruz. En son 2017 referandumunda tek adam rejimine ‘hayır’ oyu vereceğimi söylediğim için o zamanın Doğan grubu tarafından işten atıldım. İki buçuk yıl işsiz kaldığım süreçte İzmirliler bana kucak açtı. İkinci romanımı da orada yazdım.

Ben siyasete bulaşmadım. Siyaset geldi hepimize bulaştı. Bir çıkış yolu buldum. 1960’larda fırtına gibi esen, sayılı milletvekilleri ile çok ciddi bir muhalefet yapan Türkiye’nin özgürleşmesi uğruna çok ağır bedeller ödemiş TİP var bu ülkede. Ne mutlu ki yeniden var. Yıllar sonra oy pusulasında kendi adı ve amblemiyle yeniden yer alacak.

“ERDOĞAN DEVRİ KAPANIYOR ÇOK EMİNİM”

Geride bıraktığımız yıllar içinde dört kahraman başta Erkan Baş, Ahmet Şık, Sera Kadıgil ve Barış Atay’ın ortya koyduğu 40 kişilik 400 kişilik muhalefet hepimizi heyecanlandırdı. Dört kişi ile neler yapılabileceğini gösterdiler bize. Ben de o dört kişilik dev ekibin beşincisi olmak için yola çıkmaya karar verdim. Emekli olmaya karar vermiştim ama beni o kadar heyecanlandırdılar ki üye oldum.

Erdoğan devri kapanıyor bundan çok eminim. Her şey gibi medya da yeniden şekillenecek. Yeniden şekillenecek medyada herhalde bana da bir görev olurdu ama yeter. Ben ekranlarda devrimi tamamlandığımı düşünüyorum. Arkadan gencecik insanlar geliyor. Onlar o koltukları devralacak. Ben gazeteci ve yazarım.

İrfan Değirmenci kendisini hedef alan Ahmet Hakan’a sert yanıt: Patronun sâkisi Ahmet

“DEFALARCA ADAY OLMAYACAĞIM”

Seçmene söz veriyorum defalarca aday olup karşılarına çıkmayacağım. Eğer İzmirliler bana bir görev verirse laiklik, kadın mücadelesi, İstanbul Sözleşmesi, çocuklar yatağa aç gitmesin diye, parasız eğitim, parasız sağlık, emekçiler tazminatsız kovulamaz, sendika haktır demek için bir haber emekçisi olarak artık buradayım.

“RTÜK BAŞKANI BENİ ENGELLEMİŞ”

RTÜK başkanı beni Twitter’dan engellemiş. Bir kurum, kurumun başından bir insan beni engellemiş. Ben kimseyi engellemeyeceğim.