İran’da bir kişi milli takımın Dünya Kupası’ndan elenmesini kutladığı için öldürüldü

Yayın tarihi: 1 Aralık 2022 Perşembe 8:24 am - Güncelleme: 1 Aralık 2022 Perşembe 8:25 am

İran Milli Takımı’nın ABD karşısında aldığı mağlubiyetle Dünya Kupası’na veda etmesi İran’ın birçok kentinde kutlandı. Anzali kentinde kutlama için korna çalan bir kişi ise vurularak öldürüldü.

Katar’daki Dünya Kupası’nda İran – ABD karşılaşması ABD’nin 1-0’lık galibiyetiyle sona erdi. Maçın ardından İran Milli Takımı Dünya Kupası’na veda etti.

Başkent Tahran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ‘ahlak polisi’ tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesi ile ülkede başlayan protestolar hükümetin tüm engelleme çalışmalarına rağmen devam ederken İran’ın ABD’ye yenildiği maç sonrası çeşitli kentlerde kutlamalar düzenlendi.

İran’da Tahran’ın kuzeybatısındaki Bandar Anzali kentinde kutlama için arabasının kornasını çalan bir kişiye ise ateş edildi.

Milli takımın ABD’ye yenilerek Katar 2022 Dünya Kupası’ndan elenmesini kutlayan bir taraftar vurularak öldürüldü.

Oslo merkezli Iran Human Rights’tan yapılan açıklamada, “Milli takımın ABD’ye yenilmesinin ardından Samak direkt olarak hedef alındı ve güvenlik güçleri tarafından kafasından vuruldu” denildi.

İRANLI FUTBOLCUNUN ARKADAŞI ÇIKTI

Öldürülen kişinin İranlı milli futbolcu Saeid Ezatolahi’nin arkadaşı olduğu da ortaya çıktı. Futbolcu, sosyal medya hesabından yıllar önce birlikte çekildikleri fotoğrafı paylaşarak, “Dünkü acı yenilgiden sonra senin vefat haberini almak yüreğimi yaktı”notunu düştü.

Ezatolahi paylaşımının devamında, “Bir gün maskeler düşecek ve gerçekler ortaya çıkacak. Gençliğimizin hak ettiği bu değil. Ülkemizin hak ettiği bu değil” ifadelerini kullandı.

İran’da Milli Takımı’nın ABD karşısındaki mağlubiyeti havai fişeklerle kutlandı