iPhone su dayanıklılık testi ile puan topladı

Yayın tarihi: 8 Mart 2023 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 7 Mart 2023 Salı 11:24 am

17 Şubat’ta Brasília’daki Paranoá Gölü’nde bir gece dalışı sırasında, eğitmen Edinho Rocha, 7 metre derinlikte bir cep telefonu buldu. Cihazı aldı ve kıyıya döndüğünde onu açmaya karar verdi. Herkesi şaşkına çeviren olaysa o anda yaşandı, cep telefonu çalışıyordu.

Net olarak ifade edilmese de iPhone 11 ya da iPhone 12 modellerinden biri olduğu ifade edilen bu cihaz, gerçekten görenleri kendine hayran bıraktı. Eğitmen Edinho ise, cihazın sahibini bulmaya karar verdi.

 

iphone

 

Cep telefonu kilidi olduğu için, sahibini bulmak için bir video kaydetti ve sosyal medyada paylaştı. Video, 17 bin görüntülenme aldı ve paylaşımlar sayesinde cihazın sahibi Breno Rafael bulundu. Birkaç gün önce, Breno, cep telefonu ve her şeyiyle bir kadını boğulmaktan kurtarmak için göle atlamıştı.

 

Facebook Reels için yeni özelliğini duyurdu

Serüvenine ilişkin bilgi veren Breno: “Kayak yaparken Paranoá Gölü’nde bir kadının boğulduğunu görünce hemen yardım etmek için kayağımdan atladım. Kurtarma yeleğim ve cep telefonum vardı. Kadına yardım etmek için atladım ve onu kıyıya kadar götürmeyi başardım.” şeklinde konuştu.

 

Edinho, Breno’nun kahramanlık hikayesini duyduktan sonra ona cep telefonunu iade etmek için seyahat etti. Breno, cihazının suya dayanıklı olmasına rağmen, uzun süre suda kalması nedeniyle cihazının bozulacağından korkuyordu. Edinho, cep telefonunu bulduktan sonra, onu denize atmayı düşündüğünü ancak bir şeylerin ona bulunduğu kişiyi bulması gerektiğini söylediğini belirtti.