Intel başkanı Pat Gelsinger çip sıkıntısı hakkında konuştu

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2022 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 1 Mayıs 2022 Pazar 10:35 pm

Uzmanlar ve teknoloji endüstrisi, küresel yarı iletken sıkıntısının yıllarca sürmesini bekliyordu, ancak Intel başkanı Pat Gelsinger şimdi kendi fikirlerini açıkladı.

Intel CEO’su, TechCheck’e, sorunun 2024’e kadar sürmesini beklediğini çünkü kıtlığın ekipman üretimini etkilediğini söyledi. Bu, şirketlerin önemli üretim araçlarını elde etmesini ve artan talep nedeniyle eskisinden daha büyük olabilecek üretim hedeflerine ulaşmasını zorlaştırabilir.

Gelsinger yayına şunları söyledi: “Bu, 2023’teki önceki tahminlerimizden sapmamıza sebep oldu. Genel yarı iletken sıkıntısının şimdi 2024’e sürükleneceğine inanmamızın bir nedeni, eksikliklerin şimdi ekipmanı da vurmuş olması ve bu fabrika rampalarından bazıları için daha zorlu olacak.”

Pat Gelsinger

 

COVID-19 pandemisine bağlı karantinalar, talebin arttığı bir dönemde çip endüstrisini ciddi şekilde etkilemişti. Sadece teknoloji şirketlerini değil, aynı zamanda GM ve Ford gibi otomobil üreticilerini üretimi sınırlamaya ve hatta askıya almaya zorladı. Apple’ın MacBook ve iPad gönderileri, bileşen kıtlığı nedeniyle gecikmelerle karşı karşıya kaldı ve genel olarak akıllı telefon gönderileri 2021’in sonlarında düştü. Teknoloji ve otomobil endüstrileri üzerindeki bu olumsuz etki, yıkıcı ekonomik sonuçlara dönüştü. CBS News’e göre, küresel çip kıtlığının ABD’ye maliyeti Uzman tahminlerine göre 2021’de 240 milyar dolar.

Gelsinger daha önce, durumun analistlerin ve diğer sektör yöneticilerinin beklentilerine paralel olarak 2023 yılına kadar süreceğine inandığını söylemişti. Gelsinger, Intel’in CEO’su olduktan sonra şirket, çip üretimini Asya dışına genişletmek için birkaç büyük yatırım yaptığını duyurdu.

Instagram kullanım süresinin yüzde 20’sini Reels’lar oluşturuyor