Intel 2021 yılını rekor kazanç ile bitirdi

Yayın tarihi: 30 Ocak 2022 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 29 Ocak 2022 Cumartesi 2:19 pm

Intel 2021 kazancı rekor seviyelere ulaştı. Bu durum akıllara kriz söylentilerinin ne kadar gereksiz olduğu düşüncesini getirdi.

Dünyanın en büyük çip üreticileri içerisinde yer alan Intel 2021 kazancı ile dudak uçuklatmayı başardı. Lenovo, Apple, HP ve Dell gibi birçok markaya bilgisayar işlemcileri sağlayan bu şirket dünyanın en değerli yarı iletken üreticisi olarak biliniyor. Bu konumu nedeniyle sürekli olarak talep görüyor.

2021 yılı raporlarını açıklayan şirketin rekor bir ciroya ulaştığını görüyoruz. Şirketin CEO’su Pat Gelsinger tarafından yapılan açıklamalarda 4. çeyreğin harika bir dönem olduğu ifadesi yer alıyordu. Kendilerinin IDM 2.0 stratejisini uygulamaya devam ettiklerini ayrıca belirtti.

Intel

En iyi 3 aylık sürecini tamamlayan şirket böylece 2021 yılında rekor kırmayı başardı. 79 milyar dolarlık gelir elde eden bu markanın bugüne kadar hiç böyle bir rekor kırdığı görülmedi. Ayrıca son çeyrekte çok hızlı bir ivme kazandığını görüyoruz.

 

IDM 2.0 stratejisi doğrultusunda Ohio içerisinde yaklaşık olarak 10 yıl yatırıma devam edecek. Böylece toplam 100 milyar dolarlık bir yatırımın yapılacağı söyleniyor. 2 yeni çip fabrikasının kurulacak olması sektörde çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Tüm bunlara ek olarak Arizona’da yeni bir çip fabrikası kurmayı düşünüyorlar.

Adı Intel Celeron ama performansı Intel Core i9!

Intel 2021 kazancı genel olarak değerlendirildiğinde gelecek yıllar için büyük bir umut aşıladığını söyleyebiliriz. 2022 yılının ilk çeyreğinde 18,3 milyar dolar kazanma ihtimali yüksek olan bu marka kapasitesini artıracak. Intel ile ilgili gelişmeler geldikçe çok hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.