Innovia4 konut mağdurları eylem yaptı

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 6:10 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 6:28 pm

Innovia4 konut projesi mağdurları, Esenyurt Belediyesi önünde eylem yaptı. Mağdurlar, “Kat irtifakı müracaatı yapılmasına rağmen hala sonuç alamadık” açıklamasında bulundu.

Esenyurt’ta 2011’de yapımına başlanan siteden dört bin kişi ev aldı. İnşaat devam ederken satılan dairelere kat irtifakı için Esenyurt Belediyesi’nin 9 yıldır imza atmaması sonucu mağdur olduklarını öne süren ev sahipleri eylem yaptı. Mağdurlar açıklamasında,  “Bu konutlar, mahalle aralarında konut yapan müteahhitlerce değil, markalı konut üreten, televizyonda ve gazetelerde, ünlü sanatçılar, siyasetçiler ve medyatik simaların tanıtım kampanyaları ile tüketicilere pazarlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Mağdurlar adına konuşan Özlem Hanelçi “Devlette devamlılık esastır kaidesince Esenyurt Belediyesini ve Belediye Meclis üyelerini görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Eski yönetimin borçlarını ödemekle övünen belediye başkanımızın, eski yönetimin vatandaşın mağduriyetine neden olan problemlerini çözmesini talep ediyoruz” dedi.

Esenyurt’taki o sitede gerginlik bitmiyor! Bu kez silahlı kavga