İngiltere’nin kraldan zengin başbakanı: Rishi Sunak

Yayın tarihi: 27 Ekim 2022 Perşembe 5:03 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2022 Perşembe 5:06 pm

İngiltere’de Liz Truss’ın istifa etmesinin ardından başbakanlık koltuğuna oturan Rishi Sunak’ın serveti gündemden düşmüyor. Sunak’ın serveti İngiltere Kralı 3. Charles’ın servetinden dahi fazla olması dikkat çekiyor.

İngiltere’de Rishi Sunak’ın başbakan olmasıyla tarihte ilk kez Buckingham Sarayı’ndaki hükümdardan daha zengin bir başbakan No 10’a yerleşti.

Sunak ve eşi Akshata Murty, yaklaşık 730 milyon sterlinlik bir servete sahipken, Kral 3. Charles ve Kraliçe Camilla’nın tahmini toplam serveti 300 milyon sterlin. Sunak, İngiltere’nin en zenginleri isimleri arasında yer alıyor.

İngiltere’nin modern tarihinde en genç başbakan olan 42 yaşındaki Sunak, aynı zamanda ülkenin Asya kökenli ilk başbakanı olmasıyla da dikkat çekiyor.

RİSHİ SUNAK KİMDİR?

Rishi Sunak, Doğu Afrika’dan İngiltere’ye göç eden Hint asıllı ailenin çocuğu olarak 12 Mayıs 1980’de Southampton’da dünyaya geldi.

Ülkenin en eski ve seçkin okullarından Winchester Koleji’nde eğitim gören Sunak, daha sonra Oxford Üniversitesindeki Lincoln College’da ve ardından da Hint asıllı milyarder Narayana Murthy’nin kızı olan eşiyle tanıştığı ABD’deki Stanford Üniversitesi’nde eğitim aldı.

Sunak ile eşi Murthy, İngiltere’nin en zenginleri arasında 222. sırada

ABD’deki eğitiminin ardından yatırım bankası Goldman Sachs’ta analist olarak çalışmaya başlayan Sunak’ın siyasi hayatı ise ilk kez 2015’te Yorkshire bölgesindeki Richmond’dan Muhafazakar Parti Milletvekili seçilmesiyle başladı.

Sunday Times’a göre, eski bir bankacı olan Sunak ve eşi Murty, 730 milyon sterlin değerinde servete sahip ve bu da çiftin ülkenin en zenginleri arasında 222. sırada yer almasını sağlıyor.

Kral 3. Charles ve eşi Camilla’nın servetinin ise yaklaşık 300-350 milyon sterlin olduğu tahmin ediliyor.

Kral 3. Charles yetkiyi verdi! İngiltere’nin yeni başbakanı Rishi Sunak