İnce’nin partisinde istifa depremi! 350 kişi üyelikten ayrıldı

Yayın tarihi: 17 Nisan 2023 Pazartesi 10:26 am - Güncelleme: 17 Nisan 2023 Pazartesi 10:27 am

Muharrem İnce‘nin kurduğu partide seçime günler kala toplu istifa depremi yaşandı. Partinin Hatay il ve ilçe yönetimleriyle birlikte 350’yi aşkın kişi üyeliğini sonlandırırken, İl Başkanvekili Gülden Doğruel Yılmaz, “Kemal Kılıçdaroğlu’ndan intikam alma hırsına bizden rıza beklemek, başta Türk Milleti’ne ve Atatürk’ün emanet ettiği Türk gençliğine ihanettir” dedi.

Türkiye’nin kaderini belirleyecek olan genel seçimde Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan ve AKP iktidarına karşı ‘oy böldüğü’ gerekçesiyle eleştirilen Muharrem İnce’nin partisinde toplu istifa yaşandı. Hatay İl Başkanlığı ve ilçe yönetimleri görevlerinden istifa ederken, 350’yi aşkın kişinin ise üyeliklerini sonlandırdığı öğrenildi.

Memleket Partisi Hatay İl Başkan Vekili Gülden Doğruel Yılmaz, “Ana ocağımız CHP’den ayrılıp Memleket Partisi’ni yoktan var ederek bugünlere getirmenin onurunu yaşadık” diyerek Muharrem İnce’nin, ‘İl başkanlarını birinci sıradan aday göstereceğim’ sözünü tutmadığını belirtti.

İl Başkan Vekili Gülden Doğruel Yılmaz tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türk gençliğine küçük bir dans figürü dışında gelecek konusunda başka hiç bir istikamet göstermeyen bir siyaset anlayışı ile yola devam edilemeyeceğinin kanısına varmış bulunuyoruz.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan intikam alma hırsının gençlerimizin aydınlık geleceğinin önüne geçmesine bizden rıza gösterilmesini beklemek, başta Türk Milleti’ne ve Atatürk’ün emanet ettiği Türk gençliğine ihanettir.

Bu bağlamda Hatay Memleket Partisi İl Başkanı ve İl Yönetimi, 11 İlçe Başkanı ve İlçe Yönetimi ve şimdilik 350’i aşkın kayıtlı üyeniz ile birlikte görevlerimizden ve Memleket Patisi’nden çok üzülerek de olsa istifa kararı almış bulunuyoruz.”

Oğuzhan Uğur İnce’yi yayın arası uyarmış: Çok sinirliydi

Muharrem İnce’nin öfkesi 25 yaş altı erkekleri kaçırdı

Gençlerden Kılıçdaroğlu’na ‘İnce’ göndermeli ‘dans’ sorusu! “Bu işe beni bulaştırmayın”

TELE1 gençlere Muharrem İnce’yi sordu! “Erdoğan gibi bir karakter”