Muharrem İnce’nin öfkesi 25 yaş altı erkekleri kaçırdı

Yayın tarihi: 14 Nisan 2023 Cuma 4:10 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2023 Cuma 4:12 pm

Gazeteci Fatih Altaylı, Vole adlı bir platformda Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili anket yapıldığını, 25 yaş altı erkeklerin yüzde 50’sinin desteğini geri çektiğini söyledi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, çıktığı son iki programda tepki topladı.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında iki program sonrası düzenlenen anketlerin sonuçlarını aktardı.
Altaylı şöyle yazdı: “O gece sosyal medya platformu yöneticisi bir arkadaşım, İnce’nin performansını ve potansiyel desteğindeki değişimi anlık değerlendiren anketler yaptı. Tespiti şu idi. Kendi kitlesinde ve en büyük destekçisi olarak görünen 25 yaş altı genç erkek grubunda bile yaklaşık yüzde 50’lik bir kayıp yaşadı. Hem de birkaç saat içinde.”
Altaylı şu ifadeleri kullandı:
“Muharrem İnce, Türk ve dünya siyasetine yeni bir rekorla geçmek üzere.
En hızlı oy kaybeden siyasetçi olarak.

Her ekrana çıktığında, her konuştuğunda, her kalabalıklar ile karşı karşıya geldiğinde büyük kayba uğruyor.

Geçen akşam aynı anda iki yerde idi.

Oğuzhan Uğur ve Candaş Tolga Işık’ın programlarında.

Her iki programda da sinirleri gergin, herkesle kavgaya hazır, eleştiriye tahammülsüz, önüne gelene posta koymayı marifet bilen ve benzerlerini uzunca bir zamandır mebzul miktarda gördüğümüz politikacılardan biri olarak arzı endam eyledi.

Özellikle Oğuzhan Uğur’un programında, izleyici katılımcılarla girdiği diyaloglar, ettiği hakaretler, savurduğu tehditler ile mevcudun 2.0 versiyonu olduğunu sergiledi.

O gece sosyal medya platformu yöneticisi bir arkadaşım, İnce’nin performansını ve potansiyel desteğindeki değişimi anlık değerlendiren anketler yaptı.

Tespiti şu idi.

Kendi kitlesinde ve en büyük destekçisi olarak görünen 25 yaş altı genç erkek grubunda bile yaklaşık yüzde 50’lik bir kayıp yaşadı. Hem de birkaç saat içinde.”

Diken’in ulaştığı Altaylı, bahsettiği anketlerin Vole adlı sosyal medya platformunda düzenlendiğini belirtti. Vole, sadece telefon numaralarıyla kayıt yaptırılabilen ve yaklaşık 500 bin kullanıcının abone olduğu bir uygulama. Bu uygulamayla taraftarlar, kulüpler ve spor yorumcuları, fotoğraf, bilgi, video, anket paylaşabiliyor ve karşılıklı etkileşime girebiliyor.

Siyasal iletişimci Ali Sabuktay: İnce’nin tek amacı seçimi muhalefete kazandırmamak