İmamoğlu’ndan sergi soruşturmasına sert tepki! “Utanç verici”

Yayın tarihi: 5 Eylül 2023 Salı 2:20 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2023 Salı 3:11 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gericilerin hedef gösterdiği resim sergiyle ilgili soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, “Utanç verici. Öyle bir ortam yaratılıyor ki kimse ülkeye gelmesin” dedi.

Gericilerin ‘LGBT propagandası yapıldığı’ iddiasıyla hedef gösterdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ‘Ortadan Başlamak’ isimli sergisi hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama’ gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Yesevi Alperenler Teşkilatı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Mican’ın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmaya tepki yağdı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da soruşturma ile ilgili açıklama yaptı. İmamoğlu “Utanç verici. Öyle bir ortam yaratılıyor ki kimse ülkeye gelmesin” diye konuştu.

“UTANÇ VERİCİ”

İmamoğlu, şunları söyledi:

“Her gün çok şaşırmaya devam ediyoruz. Bizi bir yanıyla şaşırtan ama bir yanıyla da ne yazık ki şaşırtmayan bir sürecin devamı bu. Önce şunu söyleyeyim, öyle devasa bir suçlama ki, halkı kine ve nefrete yönlendiren çalışmalar diye niteleyen bir savcılığın ifade çağrısı. Bakın bir ülkede bir ülkenin ekonomik refahı ve huzuru demokrasideki gelişmişliğiyle çok paraleldir. Yani şu atılan adımlara bakıyorum. Yani Feshane’de açılan bir sergi üzerinden yani adalet adına bir savcının yazdığı çağrıya bakıyorum. Utanç verici, utanç verici.”

“BİZDE DEMOKRASİ YOK DEMEKTİR”

“Yani siz bütün dünyaya diyorsunuz ki ülkeden, ‘Arkadaş bizde demokrasi memokrasi yok. Hele sanata da bir saygı yok.’ Yani böyle bir ortamı yaratıyorsunuz ki kimse bu ülkeye gelmesin. Buradan, bugün hükümetin içindeki aklı başında insanları yani ama ekonomiyle ilgili ama başka hususlarla ilgili aklı başında insanları göreve davet ediyorum. Yani ülkemize, milletimize bu denli kalıcı zarar vermeye hazır, tetikte bekleyen kötü insanlara tedbir alsınlar”

Gericiler hedef almıştı! İBB’nin resim sergisine ‘LGBT’ soruşturması