Gericiler hedef almıştı! İBB’nin resim sergisine ‘LGBT’ soruşturması

Yayın tarihi: 5 Eylül 2023 Salı 10:12 am - Güncelleme: 5 Eylül 2023 Salı 10:24 am

Gericilerin ‘LGBT propagandası yapıldığı’ iddiasıyla hedef aldığı İBB’nin ‘Ortadan Başlamak’ isimli resim sergisi hakkında ‘halkın kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 22 Haziran’da Artİstanbul Feshane’de açtığı ‘Ortadan Başlamak’ isimli resim sergisi hakkında, ‘halkın kin ve düşmanlığa tahrik’ suçu işlendiği iddiasıyla soruşturma açıldı.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre; 19 küratör ve 300 sanatçının katıldığı, 400’ün üzerinde yapıtın sergilendiği ‘Ortadan Başlamak’ adlı etkinlik 22 Haziran’da açıldı. Açıldığı andan bu yana gericiler tarafından sık sık hedef gösterildi.

Artİstanbul Feshane’de günaşırı eylem gerçekleştiren gericiler, sergide cinsellik ve çıplaklık içeren fotoğrafların asıldığını, LGBT propagandasının yapıldığını iddia etti. Bir keçi heykeli “Tapınak şövalyelerinin taptığı şeytan” denilerek saldırıya uğradı. İki çıplak erkeği savaşını anlatan resim için ‘LGBT propagandası’ denildi.

İBB, gerici tepkiler karşısında geri adım atmadı ve sergiyi iptal etmedi.

Gericiler İBB’nin Feshane’deki sergisini hedef aldı

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve aşağılama’ suçundan soruşturma başlattı.

Savcı Hakan Aksoy, İBB’ye gönderdiği yazıda, “Ortadan Başlamak’ isimli resim sergisinde sergilenen resimlerle ilgili” soruşturma açıldığını aktardı. Aksoy, İBB’den serginin organizasyon ve düzenlenmesinde görev alanların isimlerini ve adreslerini istedi.

Yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Ortadan Başlamak’ isimli serginin organizasyon ve düzenlenmesinden sorumlu kişi/kişilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilerek, düzenlenecek evrakın ivedi olarak cumhuriyet başsavcılığımıza gönderilmesi rica olunur”