İmamoğlu’ndan Rize’nin problemlerini çözecek ‘Çay’ müjdesi

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 1:53 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 2:54 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rize’de vatandaşlara seslendi. Rize’nin en önemli ürünü çay ile iligili Kılıçdaroğlu’nun müjdesini veren İmamoğlu “Genel Başkanımızın müjdesini buradan söylemek istiyorum çay 15 lira olacak. Tabi özellikle enflasyonun nereye geldiğini biliyoruz. Yüzde 64 artırıyorlar. Memlekette enflasyona yüzde 130. Çocuklar bile biliyor.” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Diyanet’i kapatacaklar’ sözlerine Rize’den cevap veren İBB BAşkanı Ekrem İmamoğlu “Ya hu Diyanet’i kuran Mustafa Kemal Atatürk. Neden kapatalım? Ama şunu yapacağız. O Diyanet’in başındaki partizanı yollayacağız.” dedi.

Ekrem İmamoğlu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Size memleketin son durumunun nabzını tutacağım. Tabiri caizse iki taraftan biri kazanıyor doğru. Taraflardan biri diyor ki biz gelince ‘Her şey çok güzel olacak’ öteki taraf da diyor ki ‘Ben gidince her şey çok kötü olacak’ korku salıyor. Size soruyorum umut mu kazanır korku mu? Bak ne dedim bana oy vermeyenlerin de kalbini kazanacağım. Ben öyle bir ahlaktan geliyorum. Milletimiz korkmaz devletine güvenir. “Ben gidince her şey kötü olacak” ne demek ya. Bütün marifet bir kişide mi yani? 86 milyon evlat var. Bunu diyen akıl haddini bilmeyen akıldır.

CHP’li Nama’dan Erzurum provokasyonu gerçekleri! “Erdoğan’ın sağlık sorunları nedeniyle…”

“TÜRKİYE’DE SİZ DEREDE KUM OLAMAZSINIZ”

Bunlar seçilinde veled dalin amin dediler. Akla bakın Allah bunların gazabından memleketi korusun. Kim giderse gitsin burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde siz derede kum tanesi olmazsınız bu memlekette. O siyasetçi gitti bu siyasetçi geldi diye bu bin yıllık devlet zaafa uğrar mı. Kimler geldi kimler geçti.

“İSTANBUL’U PIRIL PIRIL TESLİM EDECEĞİM”

Ben mesela görevim bir gün bitecek İstanbul’u devredeceğim. Ben o zaman gururla teslim edeceğim sana öyle bir İstanbul teslim ediyorum ki İstanbul pırıl pırıl bütçesi böyle sakın korkma diyeceğim. 21 yıl sonra memleketin geleceğinden korkma diyemiyorsan. Hala ben gidersem ülke biter diye milleti korkutmaya çalışıyorsan senin karnen sıfır. Bu millet korkmaz. Bu millet kendine güvenir. Onun için 14 Mayıs’ta millet kazanacak. Bir kişi devri bitecek. 15 Mayıs’tan itibaren milletçe birlik bütünlük içinde yolumuza devam edeceğiz.

Yenişafak Erzurum provokasyonunda Soylu’yu mu Akar’ı mı hedef aldı?

“DEVLETİN KAYNAKLARINI EŞİT DAĞITACAĞIZ”

Devleti yönetmek gemi yönetmeye benzer. Gemiyi yanlış yüklersen gemi batar. Gemi yan yattı sefere çıkamıyor artık. Gemi sağlam duracak geminin ortasında biz devletin kaynaklarını eşit dağıtacağız. Devletin kadrolarını desteklerini hizmetlerini bu millete eşit dağıtacağız. Bu Millet İttifakı’nın bu ülke için önemini iyi anlamanızı istiyorum. İktidar siyasetin bir ucundan öteki ucuna gitmeyecek. Millet İttifakı siyasetin tam ortasındayız. Millet neredeyse biz orada olacağız. Türkiye’nin birleştirici gücü Hak Hukuk Adalet mücadelesinin simgesi Kemal Kılıçdaroğlu ile geliyoruz.

Türkiye’nin bütün siyasi akımlarını temsil eden çok değerli parti liderleriyle geliyoruz. Rize’nin gelini Meral Akşener ile geliyoruz. Çok değerli dostum Mansur Yavaş başkan ile geliyoruz. Davutoğlu, Babacan, Karamollaoğlu ve Gültekin Uysal ile geliyoruz. Bazı şeyleri bu gururla beraber anlatmanın mecburiyetindeyim.

Gülşen’den seçim öncesi İmamoğlu mesajı! “Tersi kabul edilemez”

KILIÇDAROĞLU’NUN MÜJDELERİNİ HATIRLATTI

Bazı sorunlu konulara da gireceğim. Bazı müjdeleri hatırlatayım. Emeklilere 15 bin lira ikramiye. Emekli maaşlarını kolayca geçinmelerini sağlayacak seviyeye getireceğiz. Her aileye en az asgari ücret getireceğiz. Parayı bul ettiler ekonomiyi düzelteceğiz. Üretim ve istihdam seferberliği başlatacağız. Gence kadına herkese iş olanakları yaratacağız. Sanayiciyi çiftçiyi destekleyeceğiz. Bütün çocuklara ücretsiz süt ve yemek dağıtacağız. Devletin kapılarını bu memleketin evlatlarına açacağız.

ÇAY 15 LİRA OLACAK

14 Mayıs’tan sonra çok güzel şeyler yaşayacağız. ÇAYKUR üreticiyi destekleyecek şekilde etkin hale gelecek. Çayı üretenlerin keyfi yerine gelecek. ÇAYKUR’un liyakatli yönetilmesini sağlayacağız. ÇAYKUR bugüne kadar yerle bir edildi. Genel Başkanımızın müjdesini buradan söylemek istiyorum çay 15 lira olacak. Tabi özellikle enflasyonun nereye geldiğini biliyoruz. Yüzde 64 artırıyorlar. Memlekette enflasyona yüzde 130. Çocuklar bile biliyor.

Üniversite okuyan gençlerimizin gelecek ile ilgili kaygınlarını kaldıracağız. Bunlar üniversite nedir bilmiyorlar. Üniversiteyi bile baskı altında tutmaya çalışıyorlar. O akademisyen düşünecek eleştirecek. Sen onları baskılarsan işte Rize’deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ülke sırlamasında geriye düşer. Deyin ki Ekrem İmamoğlu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni bile yağa kaldıracak deyin. Üniversiteler ilim irfan yuvalarıdır.

Kemal Kılıçdaroğlu yurt dışına kaçırılan paraları nasıl Türkiye’ye getireceğini anlattı

“İTİRAFLARI DİNLEDİKÇE YÜZÜM ASILIYOR”

Bugünkü iktidarın bu ülkeye verebilecek dermanı kalmadı. Bunların kendilerine bile faydası kalmadı. İşe yarar kadroları kalmadı. Kendi çalıştıkları bakanlar bile bunlarla çalışmak istemiyorlar. Çünkü oradaki bilgilerinin işe yaramayacaklarını biliyorlar. Onların etrafında memleketi düşünen kim varsa onların yanından uzaklaştı. Birbirlerini öyle bir düştüler ki her gün pandronın kutusu açılıyor. Her gece kimin hangi itirafını dinleyeceğimizi şaşırdık. Cumhuriyet’in 100. yılında o itirafları dinledikçe benim yüzüm asılıyor moralim bozuluyor ben utanıyorum. Ama onlarda utanma yok memleketi bu duruma düşürenlere yuh olsun.

İKTİDARA ‘DİYANET’ YANITI

Bazı bilgiler duyuyorum bazı coğrafyalarda duyuyorum. Neymiş Millet İttifakı Diyanet’i kapatacaklarmış. Allah bunlara akıl versin. benim duam tutar ama bunlarda tutmadı. Ya hu Diyanet’i kuran Mustafa Kemal Atatürk. Neden kapatalım? Ama şunu yapacağız. O Diyanet’in başındaki partizanı yollayacağız. Bizim camilerimiz kutsalımız. Bizim camilerimizi kimse siyasete alet edemez. Oralar bizim camilerimiz bizim memleketimizin inşalarının yeri. Evet Diyanet açık kalacak ama Diyanet’in içindeki partizanlığı söküp atacağız. Herkes kendi giyimi kuşamıyla burada kimse kimsenin giyimine kuşamına karışmayacak. Herkes kendi yaşamının amiridir. Kimse kimsenin giyimine kuşamına karışmayacak. Bunlar köylerde insanları aldatmaya çalışır . Böyle bir şey yok.

‘Seçimi kazanırlarsa Diyanet’i kapatacaklar’ diyen Erdoğan’a sert yanıt

ERZURUM TEPKİSİ

Ben bu toprakların evladıyım buna fırsat vermeyiz. Bu tün insanları birbirine düşüren. Yalanla iftirayla insanları birbirine kırdıran aklı evine yollayacağız. Bugün geldiğimiz noktada siyasetin en zor zamanlarına yaklaştık. Ne yaptı bunlar bir avuç insana sözüm ona Erzurum’da kışkırttıkları insanlara taşlattılar. O kadar elleri yüzleri birbirine karıştı ki pişman oldular birbirlerine düştürler. Utanmadan bir de dediler ki bunlar kendilerini taşlatıyor. Taş atanların bir kısmı ortaya çıktı şimdi yine çeneleri kesildi.

“BUNLAR HER TÜRLÜ KÖTÜLÜĞE BAŞVURABİLİRLER”

Bunlar şimdi iftira atmaya başladılar. Bu seçim oy verirlerse milli irade bize oy verirlerse darbe. Bunlar her türlü kötülüğe başvurabilirler ama millet uyandı. Millet bunları 31 Mart’ta yendi. Sonra seçimi yenilediler 13 bin oy farkı ne oldu. 806 bin oldu. Millet onlara tokadı attı. Millet İttifakı tam da bu nedenle ülke huzurunun güvencesidir. Milletin iktidarı başlayacak. 15 Mayıs’tan itibaren Türkiye güçlü ülke yolunda emin adımlarla ilerleyecek. Orta gelirli yoksul yoksulu fukara yaptılar. Türkiye’yi Millet İttifakı’nın bilgili becerikli kadroları yönetecek. Türkiye eli ekmek tutanların işiyle gurur duyanların ülkesi olacak. Lütfen hemşerilerime anlatın siyasetçilerin suçlarına ortak olmayın deyin. Rizeliler benim güzel insanlarım kendisi için hiçbir şey talep etmeden vatanı için gözünü kırpmadan kendini feda edecek güzel insanlar bunu anlatın sizler Kuvvai-i Milliye ruhunu taşıyorsunuz.

İmamoğlu duyurdu: TRAM34 geliyor

“ZAMANI GELDİ 14 MAYIS’TA YOLLUYORUZ SİZİ”

Milletin evlatlarını barıştırmaya geliyoruz.  Benim güzel hemşerilerim bunlar malı gibi bakıyorlar devletin kurumlarına İstanbul’a da öyle baktılar. Ya hu bu milletin. Sen orada emanetçisin bir koltuğa geldin günü gelince gideceksin zaten zamanı geldi 14 Mayıs’ta yolluyoruz sizi.

İmamoğlu’nun 3 yıl önceki fotoğrafını yeni gibi paylaşıp “Böyle damar yolu açılmaz” diyen doktora tepki yağdı