Yenişafak Erzurum provokasyonunda Soylu’yu mu Akar’ı mı hedef aldı?

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2023 Salı 10:28 am - Güncelleme: 9 Mayıs 2023 Salı 12:01 pm

Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na yönelik düzenlenen provokasyonla ilgili yandaş Yenişafak dikkat çeken bir haber yaptı. Haberde, saldırganlar arasında istihbaratçı olarak görev yapan Muhammet Akif K.’nın da bulunduğu belirtildi. Öte yandan Muhammet Akif K.’nın daha önce FETÖ’den işlem gördüğü ancak aktif olarak görevine devam ettiği de iddia edildi. MSB, haberin ardından Keleş’in gözaltına alındığını ve iş sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu.

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği 14 Mayıs genel seçimlerine günler kalırken, Cumhur İttifakı’nın kutuplaştırıcı dili siyasette tansiyonu arttırdı. Bunun en net örneklerinden biri Erzurum’da yaşanan provokasyon oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na geçtiğimiz günlerde Erzurumda provokatif bir saldırı gerçekleştirildi. İmamoğlu’nun miting yaptığı alanın arkasında toplanan bir grup saldırgan taşlı saldırı gerçekleştirdi.

Saldırı sırasında İmamoğlu’nu ve mitinge katılan yurttaşları hedef alan gruba polisin müdahale etmemesi ise tepki çekti. İmamoğlu, yeterli tedbir alınmadığı gerekçesiyle Valilik ve emniyet hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

“PROVOKATÖRLERDEN BİRİ FETÖ’DEN İŞLEM GÖRMÜŞ ASKER”

Türkiye’nin gündemine oturan provokasyonun ardından yandaş Yenişafak gazetesi dikkat çeken bir haber yayımladı. Haberde, taş atan grubun arasındaki kişilerden birinin FETÖ’den işlem görmüş ve aktif olarak Merkez Komutanlığı’nda istihbarat görevlisi olarak çalışan Uzman Çavuş Muhammet Akif K. olduğu ileri sürüldü.

Erzurum provokasyonunda 15 gözaltı!

“AKTİF OLARAK GÖREVDE”

Haberde, “FETÖ’den işlem gören Muhammet Akif K.,’nın hala aktif olarak görevde olduğu öğrenildi. K.’nın FETÖ’den işlem görmesine rağmen pasif bir birime alınmayıp hala en kritik birim olan istihbaratta bulunması ise şaşırttı. Dün sabah saatlerinde gözaltına alınan K. polis ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi” ifadeleri yer aldı.

UZMAN ÇAVUŞ GÖZALTINA ALINDI

Haberin ardınan Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Açıklamada, Muhammet Akif K. hakkında başlatılan soruşturma kapsamında iş sözleşmesinin feshedildiği ve yaşanan olay nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“7 Mayıs 2023‘te Erzurum’da yaşanan olaylara karıştığı gerekçesiyle Erzurum Merkez Komutanlığında görevli P.Uzm. Çvş. M. Akif KELEŞ gözaltına alınmıştır.

Uzman Çavuş hakkında derhâl idari tahkikat başlatılmış, yapılan tahkikat sonucunda Uzman Çavuş’un sözleşmesi feshedilmiştir.

P.Uzm. Çvş. M. Akif KELEŞ hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2021’de “ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında soruşturmaya yer olmadığı kararı verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

ÖNCE SOYLU, SONRA AKAR GÜNDEME GELDİ

FETÖ’den işlem gördüğü öğrenilen Muhammet Akif K.’nın gündeme gelmesinin ardından gözler Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na çevrildi. Yenişafak’ın söz konusu haberi bakanları hedef aldığı yönünde yorumlandı. Ancak provokasyondaki skandalın yazıldığı haberde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mu yoksa Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın mı hedef alındığı merak konusu oldu.

Erzurum provokasyonuna AKP’nin kalesi Konya’dan tokat gibi yanıt!

NEDEN ORADAYDI?

Öte yandan provokasyon anında çekildiği belirtilen görüntüde, saldırganların arasında bulunan Muhammet Akif K.’nın kimin talimatıyla bölgeye geldiği ve hangi amaçla orada bulunduğu ise bilinmiyor.

YENİŞAFAK SOYLU’YU MU AKAR’I MI HEDEF ALDI?

Yandaş Yenişafak’ın bu haberi “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar mı hedef alınıyor” sorusunu akıllara getirdi. Provokasyonla ilgili bir dizi tedbirsizlik gündeme gelirken, söz konusu haberin bakanlıkların işaret ettiği görüldü.