CHP’li Nama’dan Erzurum provokasyonu gerçekleri! “Erdoğan’ın sağlık sorunları nedeniyle…”

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 10:18 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 10:21 pm

TELE1 ekranlarında yayınlanan ‘Taksim Meydanı’ programına konuk olan CHP’li Özgen Nama, Erzurum‘da yaşanan provokasyondan bir hafta önce kentin miting alanını istediklerini ancak vali tarafından, “Üç günü AKP’ye rezerv ettik. AKP Genel Başkanı’nın hangi gün geleceği belli değil. Sağlık sorunlarından dolayı böyle bir üç günü rezerv tutuyoruz” cevabının verildiğini söyledi.

TELE1 ekranlarında yayınlanan ‘Taksim Meydanı’ programında Ekrem İmamoğlu’nun ekibinde yer alan CHP’li Özgen Nama, İmamoğlu’nun Erzurum’da düzenlediği miting sırasında yaşanan taşlı provokasyon ve saldırının öncesinde yaşananları anlattı.

Nama, yandaş medyadan çıkan haberlere toplumun itibar etmediklerini söylerken Erzurum’daki miting öncesi saha çalışması yapmak için şehre günler önce gittiklerini söyledi.

AKP’li Başkan kışkırttı ! MHP’lilerle birlikte Hüda Par görünümlü Hizbullah teröristlerinden İmamoğlu’na taşlı saldırı

Kentte pankartlama yaptıklarını ve bu sayede Havuz Başı Kent Meydanı’nda halk buluşması yapılacağını herkesin duyduğunu söyleyen Nama, bir hafta önce CHP Erzurum İl Başkanı’nın Erzurum Valisi ile bir görüşme yaparak kentteki miting alanını talep ettiğini söyledi.

“ERDOĞAN’IN SAĞLIK SORUNLARI NEDENİYLE MİTİNG ALANINI REZERVE TUTUYORUZ”

Nama, Erzurum Valisi’nin yanıtını şöyle aktardı:

“Vali bey diyor ki, ‘Miting alanı pazar kapalı, cuma kapalı, cuamrtesi kapalı. Üç günü AKP’ye rezerv ettik. AKP Genel Başkanı’nın hangi gün geleceği belli değil. Sağlık sorunlarından dolayı böyle bir üç günü rezerv tutuyoruz’. Keyfiyete bakar mısınız?”

Nama birer gün arayla miting yapılmasında da bir sakınca olmadığını ancak kendilerine vali tarafından üç günün de AKP’ye ‘rezerve’ edildiğine dair bilgi verildiğini bu ‘rezervasyon’un nedeninin de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumundaki belirsizlik olduğuna dair yine vali tarafından bilgilendirildiklerini aktardı.