İmamoğlu’ndan İBB Halk Ekmek’e zam öteleme talimatı

Yayın tarihi: 26 Haziran 2022 Pazar 2:35 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2022 Pazar 2:35 pm

İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, peş peşe gelen ekmek zamlarının ardından halk ekmeğin 2 liradan satılmaya devam edileceğini ifade etti. Nama, “Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun bize talimatı şu; zammı olabildiğince öteleyin” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanından peş peşe gelen ekmek zamları devam ediyor. İstanbul’da ekmeğin 5 liraya yükseleceği iddialarının ardından Cumhuriyet’e konuşan İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, “İBB Halk Ekmek olarak biz zam yapmamak için direniyoruz. Amacımız direnebildiğimiz kadar milyonlarca yurttaşımıza ekmeği 2 liradan verebilmek” ifadelerini kullandı.

“EKMEKLERİ MALİYETİN ALTINDA SATIYORUZ”

Nama, şunları söyledi:

İBB Halk Ekmek olarak biz zam yapmamak için direniyoruz. Şu anda bir ekmeğin maliyeti bize yaklaşık 3 lira. Yoksul kesimin tükettiği ekmekleri maliyetinin altında satıyoruz. Amacımız direnebildiğimiz kadar milyonlarca yurttaşımıza ekmeği 2 liradan verebilmek.

Halk kesimleri derin bir yoksullukla karşı karşıya. Fırıncı esnafı da mağdur, fırıncıya un satan da mağdur, çiftçi de mağdur, kuru ekmek için sıraya girmek zorunda kalan dar gelirli de mağdur. Ancak girdi maliyetleri hızla artarken bir yıl önce 2 lira olan ekmeğin fiyatının 5 liraya çıkması bu şartlarda normal. Bu durumda sorgulanması gereken fırıncı değil, sorgulanması gereken ülkenin parasının değerinin bu kadar düşmesi ve ülkenin bu kadar fakirleşmesi.

Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun bize talimatı şu; zammı olabildiğince öteleyin. Öz kaynaklarınızla ne yapabiliyorsanız onu yapmaya çalışın. Şu anda yoksul kesimin tükettiği ekmekleri maliyetinin altında satıyoruz. Daha fazla üretim yapabilmek için Hadımköy’de temmuz ayında dördüncü fabrikamızı açıyoruz. Bu fabrika Türkiye’nin en büyük fabrikası olacak. Ekşi mayalı, toplum sağlığını önceleyen ekmek üreteceğiz.

AKP’nin kalesi Konya’da ekmek yüzde 40 zamlandı