İmamoğlu’ndan AKP’li ve MHP’li meclis üyelerine çağrı: İSKİ’nin tarifesi siyaset dışıdır

Yayın tarihi: 9 Eylül 2022 Cuma 4:02 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2022 Cuma 4:12 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek hafta toplanacak İBB Meclisi’ne İSKİ için ek bütçe teklifinde bulunacaklarını söyleyerek meclisteki siyasi partilere çağrı yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ’nin Çatalca’da 35 milyon liralık yatırımla inşa ettiği yeni hizmet binasını, “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında açtı.

İmamoğlu, gelecek hafta toplanacak İBB Meclisi’ne İSKİ için ek bütçe teklifinde bulunacaklarını belirterek, “İSKİ’nin bütçesi, İSKİ’nin tarifesi siyaset dışıdır. Milletimizin musluğundan su akıtılması işidir. Bu bağlamda mecliste grubu bulunan bütün siyasi partilerin, İSKİ’nin bu kavramların dışında tutulması noktasında özenli davranmalarını diliyorum. Kendilerini mahcup etmesinler. Ve İstanbul’a yakışan, milletimize yakışan rasyonel bütçe kararlarını almalarını buradan diliyorum” dedi.
İmamoğlu şunları söyledi:

“Biz yeni bir bütçe, ek bütçeyi meclise sunmak zorundayız önümüzdeki hafta. Dolayısıyla İSKİ’nin bütçesi, İSKİ’nin tarifesi siyaset dışıdır. Milletimizin musluğundan su akıtılması işidir. Bakın, dün İSKİ başka bir siyasi parti döneminde yönetiliyordu, bugün başka siyasi parti döneminde yönetiliyor. Bakın, benim burada bürokrat arkadaşlarım var, genel müdürüm, genel müdür yardımcılarım, daire başkanlarım, kendileri kendilerini biliyorlar. En az yüzde 80’i, 90’ı daha önceki dönemden gelen arkadaşlarımız. Milletin çalışan memuru, partinin memuru değil ki, milletin memuru. Dolayısıyla devletin memuru olan bu dostlarımız bu yapılan yanlışı görüyorlar. Dünden bugüne adalet terazisi olan her vatandaşımız gördüğü gibi devletimizin o kıymetli memurları da bunu görüyorlar. Kendilerini mahcup etmesinler. Ben, o mecliste grubu olan siyasi partilere ifade ediyorum. Kendilerini mahcup etmesinler. Ve İstanbul’a yakışan, milletimize yakışan rasyonel bütçe kararlarını almalarını buradan diliyorum”

İmamoğlu AKP harcamalarını anlatıp isyan etti: Hiç mi Allah korkunuz yok?