İmamoğlu AKP harcamalarını anlatıp isyan etti: Hiç mi Allah korkunuz yok?

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2022 Cumartesi 5:48 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2022 Cumartesi 5:48 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP yönetimindeki İBB’nin harcamalarını açıklarken isyan etti. İmamoğlu “Geçmiş dönemde Hollanda’dan yapılan metrobüs alımları var. Tanesi 1 milyon 250 bin euro. Bugünün parasıyla tanesi 23 milyon lira. Tam 23 milyon liraya metrobüs alacak bir yönetici, bunun detayına nasıl bakmaz? Hiç mi Allah korkunuz yok, hiç mi vicdanınız sızlamıyor?” diye konuştu.

İBB, “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında, İETT’de taşeron olarak çalışan 446 personele kadro verilmesi ve 160 yeni otobüsün metrobüs filosuna katılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

Kendilerinin de soruşturduğu, geçmiş dönemde Hollanda’dan yapılan metrobüs alımları var. Bu araçlar, yerli kaynağımız yokmuş gibi Hollanda’dan alındı. Yabancı kaynaktan almaya karar verdiniz, eyvallah; tanesi 1 milyon 250 bin euroya alındı. Yani bugünün parasıyla otobüsün tanesi 23 milyon lira. Tam 23 milyon liraya metrobüs alacak bir yönetici, bunun detayına nasıl bakmaz? Bununla nasıl ilgilenmez? İnanın anlatılabilir değil, anlaşılabilir hiç değil. Bu ülkenin bu kadar zengin olmadığını, büyük bu ülkenin en büyük belasının, sıkıntısının müsriflik olduğunu, israf olduğunu hepimiz biliyoruz. Yani bırakalım her şeyi bir yana, hani bunu anlatırken, konuşurken bizim toplumsal tarifimizle; ‘Hiç mi Allah korkunuz yok, hiç mi vicdanınız sızlamıyor?’ diye herkes bunu sorar.

İBB Vakıflar’a devredilen tarihi binayı geri aldı

OYUNUNUN İKİNCİ PERDESİ MEĞERSE ANKARA’DAYMIŞ

Hemen yaptığımız araştırmalarla -ne hikmettir ki genelde kolay ikna edemiyoruz- ikna ederek, İBB Meclisi’nden oy birliğiyle bir borçlanma limiti çıkartarak, 300 yeni otobüsü İstanbul’umuza kazandırmak adına heyecanla yola çıktık neredeyse iki yıl önce. Buradan oy birliğiyle aldığımız onay oyununun ikinci perdesi meğerse Ankara’daymış, Ankara’da oynanıyormuş. Ve bizim o kredimiz, Cumhurbaşkanlığından hala onay alamadı. Yani şu anda şu yüz 160’ın yanına 300 tane daha katmış olsaydık, biz şu an eskimiş envanteri tümden yenilemiş olurduk. İstanbullular pırıl pırıl, hasarsız, sıkıntısız otobüslerinde, ne yazık ki bizden önceki dönem ihmal edildiğinden eskimiş otobüs filosunu yenilemiş olurdu.

METROBÜSLERİN TERS YÖN İSTİKAMET ÇALIŞMASINA SON VERECEĞİZ

Ters yönden çalıştığında, çok ciddi kaza riskini barındırdığını biliyoruz metrobüslerin. Yeni nesil metrobüs araçlarımızla, zaman içerisinde ters yön istikamet çalışmasına da son vereceğiz. Bu sayede bu riski ortadan kaldıracağız.

İmamoğlu, Yaşar Kemal Kütüphanesi’nin açılışını çocuklarla birlikte yaptı