İmamoğlu: İstanbul çok iyi yönetiliyor çünkü artık bütçesi emin ellerde

Yayın tarihi: 29 Kasım 2022 Salı 1:02 am - Güncelleme: 29 Kasım 2022 Salı 1:03 am

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 bütçe sunumunda “İstanbul, artık çok iyi yönetiliyor. Çünkü artık İstanbul’un bütçesi emin ellerde. Tek kuruşuna zeval gelmez. Tek kuruşuna ayıp edilmez.” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi’nin bugünkü toplantısında belediyenin 2023 yılı bütçesinin sunumunu yaptı. İmamoğlu, bütçeyi İstanbullulara hesap verme aracı olarak tanımlayarak “İstanbul, artık çok iyi yönetiliyor. Çünkü artık İstanbul’un bütçesi emin ellerde. Tek kuruşuna zeval gelmez.” ifadelerini kullandı.

Sunumunda yaklaşan seçim sürecine de vurgu yapan İmamoğlu, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

İmamoğlu, bütçeyi “adaletli, disiplinli, bereketli” sözleriyle tanımladı.

“İSTANBUL’UN TEK KURUŞUNA AYIP EDİLMEZ”

İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bugün sunduğum bütçe vizyonumuz, stratejik düşünmeye, sonuç odaklı performansa ve hesap verme sorumluluğuna dayanmaktadır. Bütçe, bizim için, İstanbullulara Stratejik Planımızda vadettiğimiz amaç ve hedefleri gerçekleştirme aracıdır. Bütçe, bizim için, mali disiplin ve kaynak dağılımı içeren uygulamalarımız hususunda İstanbullulara hesap verme aracımızdır. Bütçe, bizim için hem yatırım ve hizmetlerimizin hem de karar süreçlerinin demokratik niteliği açısından bir kalite göstergesidir. 2023 yılı bütçemizi de bu ciddiyetle hazırladık. Katılımcı bütçe prensipleriyle yüzbinlerce İstanbulluyla karar aldık. 2023 bütçesinde öngördüğümüz hizmet ve yatırımlarla İstanbul güçlenmeye devam edecek. Biz, daha güçlü İstanbul’a, toplumsal güveni inşa ederek, vatandaşı yönetime katarak, birbirimize güvenerek ve gelecek için birlikte çalışarak ulaşacağız. 39 ilçemizle birlikte çalışacağız. 39 ilçemiz için eşit ve istikrarlı biçimde çalışacağız. 39 ilçemizle el ele 16 milyon için çalışacağız. Bu vesileyle bu kürsüden 16 milyon hemşerimize verdiğim sözü tekrarlıyorum: Bu bütçenin her kuruşunu İstanbul’un ve İstanbullunun faydasını gözeterek kullanacağız. Yatırımlarımızı ve hizmetlerimizi bütçe disiplinine bağlı kalarak gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu şehrin tüm kaynaklarını ve imkanlarını, 16 milyon İstanbulluya eşit, adil, hakkaniyetli biçimde kullandırmayı sürdüreceğiz. Bütçemiz adaletli, disiplinli, bereketli olacak ve bu bereketi tüm İstanbullular yaşayacak, hissedecek. Çünkü İstanbul, artık çok iyi yönetiliyor. Çünkü artık İstanbul’un bütçesi emin ellerde. Tek kuruşuna zeval gelmez. Tek kuruşuna ayıp edilmez.

“TÜRKİYE’NİN KAYBEDECEK ZAMANI KALMADI”

Türkiye’nin artık kaybedecek zamanı kalmadı. Yaklaşan seçimde her birimiz, ülkemizin geleceği adına sorumlu davranmalıyız. Siyasi düşüncemiz, etnik kökenimiz, yaşam tarzımız veya inancımız ne olursa olsun, önümüze çıkarılan tuzaklara dikkat etmeli, ulusal hedefler için bir ve beraber olmalıyız. Çocuklarımızın geleceği, ülkemizin dirliği için ve milletimizin mutluluğu için demokraside ve ortak değerlerde buluşmalıyız. Vatandaşlarına yüksek hayat kalitesi sunan, yüksek teknoloji ve katma değere sahip firmalarla uluslararası arenada adını duyuran ülkeler arasında yer almak istiyorsak yapısal politikalara ivedilikle karar vermeli ve kararlılıkla uygulamalıyız. Bu amaçla bütünsel ve kapsamlı bir şekilde kamu maliyesi, gelirler, eğitim, hukuk, bölgesel kalkınma, sanayi, teknoloji, dış ticaret, enerji ve yeşil dönüşüm alanlarında politikalar sepeti oluşturmalı; önceliklere karar vermeli ve uygulamalıyız. Biz, İBB yönetimi olarak, İstanbul’un ekonomik faaliyet ve potansiyelleriyle ülke ekonomisinin en önemli, en değerli parçalarından biri olduğunu iyi biliyoruz. İlk günden beri bu bilinç ve sorumlulukla çalışıyoruz.

İmamoğlu’ndan Kaftancıoğlu açıklaması