İmamoğlu İBB’nin deprem projesini açıkladı! “Depreme karşı yarışıyoruz”

Yayın tarihi: 17 Mart 2023 Cuma 11:56 am - Güncelleme: 17 Mart 2023 Cuma 3:09 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında İstanbul’da hızla başladıkları sağlam yapılaşma çalışmalarına dair konuştu. İmamoğlu, “Depreme karşı yarışıyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş depremlerinin ardından İstanbul’da başlatılan KİPTAŞ ile ortak yürütülen depreme karşı güçlendirme projesinin ayrıntılarını açıkladı.

KİPTAŞ Müdürü’nden Erdoğan’a: Çevre illerdeki sağlam ve boş yapılar tespit edilmelidir

İmamoğlu’nun açıklamasının satır başları şöyle:

“Depreme karşı yarışıyoruz. Yurttaşlardan rica ediyorum Türkiye’yi hızlandıralım. İstanbul hızlansın, Türkiye bu konuda daha da hızlansın. Acelemiz var. 14 Mayıs’ta bu ülkeyi hızlandıracak yönetimi getirmek zorundayız. İstanbul’da KİPTAŞ hizmetinden yaralanmak isteyen İstanbulluların bizimle iletişime geçmelerinin çağrısında bulunuyorum”

BAKAN KURUM’A TEPKİ: İBB’Yİ ORTADAN KALDIRIYORSUNUZ

Ekrem İmamoğlu, Üsküdar sahilinde İBB’nin yıkım kararı verdiği kaçak kafeler hakkında AKP’li Üsküdar Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından imar planı hazırlanmasına tepki gösterdi.

Bakan Murat Kurum’u eleştiren İmamoğlu, “Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, İstanbul tarihinde yapılmış en ayıp işlerden, en ayıp” diyen İmamoğlu, “Düşünün, gidin hava fotoğrafına bakın. Bu iş nereye sığar? Bunun anlamı nedir? Bunun faydası nedir? Toplumsal çıkarı nedir? Siz İstanbul’a hem bunu yapacaksınız hem de diyeceksiniz İstanbul’la ilgili dönüşümü, İstanbul’la ilgili depremle mücadeleyi biz başarırız. Hareket yapamazsınız. Bu iş amaçsız, fakatsız yapılır. Bu iş sağ tarafı görme, sol tarafı göre yapılmaz. Bu işte prensipler tektir. Bu prensip sizliktir, tutarsızlıktır. İstanbul’a yapılan çok büyük bir ayıptır. Hukuki mücadelemizi elbette vereceğiz. Plana karşı duruşumuzu göstereceğiz. İstanbul halkının buradaki iki temel sorumlusu var o bölgeyle ilgili. Birisi Üsküdar Belediyesi. Onun tepe üst çatısı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Siz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ortadan kaldırıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

YARGIYI GÖREVE DAVET ETTİ

Ekrem İmamoğlu, yapılan uygulamanın hükümetin önceliğini gösterdiğini belirterek yargıyı göreve davet etti.

İmamoğlu şunları söyledi:

“Üsküdar Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak saçma sapan bir planla gecekondu gibi yapılmış, çirkin, görüntüsüyle Kuşkonmaz Camisi’ni berbat eden, çevresini kötü gösteren yapılara dair plan çıkarıyorsunuz. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Ne teknik eleman olmaya sığar ne teknik ahlaka sığar ne imar prensibine sığar ne şehirciliğe sığar. Ne de bugünün gündemi deprem iken, bakın yani on binlerce insanın hayatını yitirdiği, yüz binlerce insanın İstanbul’da hayatını tehdit ettiği bir süreçte yapılan bu işler nedir biliyor musunuz? Hükümetin önceliğinin ne olduğuna dair bir göstergedir. Onun için önemsiyorum. Onun için hukuki mücadelesini verip, gün gün sürece takip edeceğim. Yargıyı da bu anlamda göreve davet ediyorum. Bizi oyalamasınlar. Oyalayıp başka kararlarla iş birliği algısı yaratmasınlar. Onun için herkesi göreve davet ediyorum. Biz bu işi takip edeceğiz.”

İBB’nin yıkmak istediği kafelere bakanlık kılıf buldu! “Yargı sürecini başlatacağız”