KİPTAŞ Müdürü’nden Erdoğan’a: Çevre illerdeki sağlam ve boş yapılar tespit edilmelidir

Yayın tarihi: 14 Şubat 2023 Salı 4:28 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2023 Salı 4:28 pm

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutların bir yılda tamamlanacağını söylemesinin ardından, İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.’nin üretime ara vermesin, örnek göstererek, “Bir yılda konutların hepsini üreteceğiz açıklamasına bu açıdan da bakın lütfen” açıklamasını yaptı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bütün bunların yanında, çadırlarda kalmayan, kalmak istemeyen vatandaşlarımızın da kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmelerini sağlayacağız. İster Adıyaman’da gidilebilecek konutlar varsa, oralarda kira olarak veya farklı illere geçmek suretiyle, farklı illerde de kiralama suretiyle bir yıl itibariyle buralarda benim vatandaşlarım kalabilecek. Bu arada da biz, buradaki konutları inşa etmiş, yapmış olacağız” sözlerinin ardından açıklama yaptı.

Türkiye’nin en büyük demir üreticilerinden İskenderun Demir ve Çelik’in üretime ara vermesini hatırlatan KİPTAŞ müdürü Ali Kurt, “Türkiye’nin en büyük demir üreticilerinden biri deprem bölgesinde, üretime ara veriyor 1 yılda konutların hepsini üreteceğiz açıklamasına bu açıdan da bakın lütfen! Acilen çevre illerde sağlam boş yapıların tespit edilip depremzedelere kiralanması en hızlı, gerçekçi çözümdür” ” dedi.

İSKENDERUN DEMİR VE ÇELİK A.Ş. ÜRETİME ARA VERDİ

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. deprem felaketi sonrasında üretim tesislerinde durum tespit çalışmasının sürdüğünü bildirdi. Şirketten KAP’a yapılan açıklamada, “Durum tespit çalışmalarına devam edilmektedir. Çalışmalar tamamlanıncaya kadar üretime ara verilmiş olup, konuya ilişkin gelişmeler ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

Deprem bölgelerinde prefabrik yapı ve konteynerlerin KDV oranı yüzde 18’den 1’e düşürüldü