İBB’nin yıkmak istediği kafelere bakanlık kılıf buldu! “Yargı sürecini başlatacağız”

Yayın tarihi: 16 Mart 2023 Perşembe 7:25 pm - Güncelleme: 16 Mart 2023 Perşembe 7:25 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Üsküdar Belediyesi’nin İBB’nin yıkmak istediği kafelere imar planı hazırlamasına ilişkin “Bakanlıkça yapılan düzenlemeye karşı gereken yargı sürecini başlatacağımızı İstanbulluların bilgisine saygıyla sunarım” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yıkım kararı aldığı Üsküdar sahilindeki kaçak kafeler, AKP’li Üsküdar Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı imar planı ile yasal hale getirildi. Ayrıca bu kafelerin 2019 yılında da imar affından faydalandığı biliniyor.

İmamoğlu’ndan vahim açıklama! “Sadece bina güçlendirmek için İBB’nin 5 yıllık bütçesi lazım”

“YARGI SÜRECİNİ BAŞLATACAĞIZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin imar planı değişikliğine tepki gösteren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İmar Barışı’ndan yararlanarak yapı kayıt belgesi alan bu yapılar afet anında da vatandaşlarımızın can güvenliği için risk teşkil etmektedir. Bakanlıkça yapılan düzenlemeye karşı gereken yargı sürecini başlatacağımızı İstanbulluların bilgisine saygıyla sunarım” ifadelerini kullandı.