İmamoğlu: Bu tür popülist ve tümden partizan tavırların bir sonu olduğunu bilen bir yönetimiz

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2022 Pazartesi 2:40 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2022 Pazartesi 3:12 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal ve Maltepe’deki Altyapı Projelerinin Açılış Töreni’ne katıldı. İmamoğlu, konuşmasında “Bu tür popülist ve tümden partizan tavırların bir sonu olduğunu bilen bir yönetimiz” dedi.

İmamoğlu, Kartal ve Maltepe’deki Altyapı Projelerinin Açılış Töreni’nde, İSKİ yağmur suyu atık su hattı inşası ve dere ıslahı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Konuşmasında İstanbul’da AKP döneminde yarım bırakılmış projelere de değinen İmamoğlu, sosyal yardım ve alt yapı çalışmalarının önemine dikkat çekti. Metro çalışmalarının devam ettiğini aktaran İmamoğlu, ilçe belediyelerde yaşanan sorunların hızla çözüme kavuşması için de çalışmaların sürdüğünü belirtti. İmamoğlu, “İSKİ’ye belirli zulümler çektirilmesine rağmen yolumuza devam ediyoruz. Bu tür popülist ve tümden partizan tavırların bir sonu olduğunu bilen bir yönetimiz. Bu nedenle gerçekten kalıcı çözümlerin vatandaşın benzer sıkıntıları bir kez daha yaşamaması adına ayrı bir özen gösterdik.” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL’UN BU MANAZARASI YAPTIĞIMIZ İŞİN ÖNEMİNİ GÖSTERİYOR”

İmamoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

Bugün tamamlamış olduğumuz projemizin önemini anlamanız için sizden ricam çeyrek yüz yıldır İstanbul’da karşılaştığımız manzaraları hafızlarınızda tazelemeniz. Ne yazık ki denizle karayı bir arada görmek ve hatta bazen yer altı geçitlerinde insanlarımızın dükkanlarının mahsur halde kalmaları, yüzlerce İstanbullunun yer altı geçitlerinden geçemez halde olmaları. Bu anlamda İstanbul’un bu manzarası yaptığımız işin önemini gösteriyor.

“BAŞKA ÖNCELİKLERLE UĞRAŞMIŞ OLABİLİRLER”

Bu sürecin, eziyetin tek sebebi var. Bazen göz boyama bazen cilalama dediğimiz bir kısım yer altı bölgelerimizdeki işlerimiz unutulur, ihmal edilir. Biz bu zihniyete sahip değiliz. Ellerindeki kaynakları bu sürece harcamak yerine başka önceliklerle uğraşmış olabilirler. İstanbulluyu yıllarca gereksiz yere bu sefaletle baş başa bırakmış olabilirler.

Kadıköy Belediye Başkanımız ile birlikte Bağdat Caddesi’nde çalışmaları inceledik. Bugüne kadar ve bundan sonra yaptığımız yatırımlardan sonra neredeyse 30 yıldır hiç dokunulmamış o bölgenin üst yapıyla ilgili süreçlerini başlatmayı konuştuk. Kadıköy sahil Rıhtım Caddesi üzerindeki görüntüler çok sıkıntılı zamanların orada da yaşandığını biliyoruz. Biz geçici değil kalıcı çözümler üretme konusunda kararlı olduğumuzu ifade ediyoruz.

150 günde 150 proje çalışmalarımıza ara vermeden vatandaşımızın hizmetine sunma noktasında bir maratonu ara vermeden devam ettiriyoruz. 16 milyon İstanbullu daha insanca, adil, kaliteli ve hatta çok huzurlu bir hayat yaşasın diye çaba içerisindeyiz.

“ZORLU ŞARTLARA RAĞMEN METRO ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

İstanbul’da aynı anda 10 hattı birden inşa ediyoruz. Bir takım geciktirme çabaları ve engellemelerle ilgili süreçleri burada sıralayacak değilim. Ama ona rağmen 10 bini aşkın insan İstanbul’da yer altında bize hizmet veriyor. Bu konuda dünyada benzersiz bir şantiye sürecini canlı tuttuğumuzu, bütün bu zorlu şartlara ve ekonomik koşullara rağmen kilometrelerce metro hattı inşa ettiğimizi ve katlayarak devam ettiğimizi belirtmek isterim.

“İSKİ’YE ZULÜMLER ÇEKTİRİLMESİNE RAĞMEN YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

Yer altında yaptığımız birçok çalışma şehrin geleceğini kurtarma noktasında bir itinalı süreçte yürütülüyor. Kemikleşmiş ve insanların hayatını çok sorunlu hale getiren bu problemler hızlı çözümlerle süreci sağlıklı bir şekilde sonuca kavuşmaz. İhtiyaç duyulan şey planlama, ortak akıl, bütçe temini ve süreklilik. Yani yarıda da kalmayacak. İşte bugün tamamlayarak hizmetine sunduğumuz Kartal – Maltepe ilçelerimizi kapsayan İSKİ yağmur suyu atık su hattı inşası ve dere ıslahı çalışmaları da bu atılımlar kapsamında önemli atılımlardan bir tanesi.

Beş yıl boyunca sesini duyurmak için büyük çaba göstermiş ancak bir kez bile ilçesinde belediye başkanını ağırlayamamış bir ilçe belediye başkanı olarak bu işin önemini bilen birisiyim. Hangi siyasi parti belediye başkanı olursa olsun onların fikrinin ne kadar önemli olduğunu bilen birisiyim. Sadece iki ilçede konuştuğumuz İSKİ yatırımları 1 milyar 600 milyon lira civarında. Altyapı çalışmalarında tavizsiz yürüyoruz. İSKİ’ye zam yapılmamasına rağmen. İSKİ’ye belirli zulümler çektirilmesine rağmen yolumuza devam ediyoruz. Bu tür popülist ve tümden partizan tavırların bir sonu olduğunu bilen bir yönetimiz. Bu nedenle gerçekten kalıcı çözümlerin vatandaşın benzer sıkıntıları bir kez daha yaşamaması adına ayrı bir özen gösterdik.

İmamoğlu: Çaresizliklerini bize saldırarak kapatmaya çalışıyorlar