İmamoğlu: Çaresizliklerini bize saldırarak kapatmaya çalışıyorlar

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2022 Cumartesi 4:35 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2022 Cumartesi 4:41 pm

İstanbul Halk Ekmek’in dördüncü fabrikasının açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bizi yönetenler çözüm üretemedikleri gibi, işsizliği, açılığı, sefaleti görmezden geliyor, vatandaşın sesine kulaklarını tıkıyorlar. Çaresizliklerini de bize ve bizim İstanbul’a yaptığımız hizmetlere saldırarak kapatmaya çalışıyorlar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İstanbul Halk Ekmek’in (İHE) dördüncü fabrikası “Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası”, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle açıldı. Törene, Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, eski İBB başkanlarından Nurettin Sözen ve fabrikaya adı verilen eski belediye başkanlarından Ahmet İsvan’ın ailesi katıldı.

Fabrikanın açılış töreninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuştu. İmamoğlu, şunları söyledi:

“GİDERLERİMİZİN YÜZDE 9.4’Ü İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZA DESTEK İÇİN”

En zor anında halkımızın yanında olma sorumluluğumuzu asla unutmuyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaptığımız çeşitli kalemlerdeki ayni veya nakdi yardımları da bizden önceki dönemlerin yaklaşık olarak 5 katına çıkardık. Bir başka ifadeyle giderlerimizin yüzde 9,4’ünü ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak için kullanıyoruz.

TÜRKİYE’DEKİ YEREL YÖNETİMLERİN YATIRIMLARININ NEREDEYSE DÖRTTE BİRİNİ İBB OLARAK BİZ YAPIYORUZ

Türkiye’deki yerel yönetimlerin toplam yatırımlarının neredeyse dörtte birini tek başına İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapıyoruz. İşte bunların sonucu olarak, şehrin dört bir yanında hayatı kolaylaştıracak ve İstanbul’a değer katacak yatırımlarımız birbiri peşi sıra yükseliyor. Bu yaklaşımın bir sonucu olarak önümüzdeki 150 günde İstanbul’a değer katacak 150 projenin açılışlarını yapacağız ve temellerini atacağız. Çünkü, bizim bu millete sözümüz var. Sizlere biraz yoracağız. Sizleri yanımızda görmek istiyoruz.

BU ŞAHANE ÜLKE ARTIK EHİL ELLER TARAFINDAN YÖNETİLMİYOR, HER GEÇEN GÜN FAKİRLEŞİYORUZ

Ne acıdır ki ciddi bir yönetim krizi yaşıyoruz. Bu şahane ülke artık ehil eller tarafından yönetilmiyor. Hepimiz her geçen gün fakirleşiyoruz Türkiye ve İstanbul’da resmi gıda enflasyonu yüzde 90’ın üzerine çıkmış durumda. Her şey özellikle de temel yiyeceklerimiz ateş pahası. Bizi yönetenler çözüm üretemedikleri gibi, işsizliği, açılığı, sefaleti görmezden geliyor, vatandaşın sesine kulaklarını tıkıyorlar. Çaresizliklerini de bize ve bizim İstanbul’a yaptığımız hizmetlere saldırarak kapatmaya çalışıyorlar. Peki bu durum karşısında karamsarlığa, umutsuzluğa kapılıyor muyuz? Elbette ki hayır. İstanbul’da yüzüme bakanlar, karamsar olmadığımı, umutsuz olmadığımı görüyordur. Bu şehir için, 16 milyon için hizmet üretmeye, efektif çözümler getirmeye devam ediyoruz.”

İmamoğlu duyurdu! Yerebatan Sarnıcı yeniden açılıyor